Kökcü geeft Feyenoord hoop tijdens leegloop: "Is zeker niet zo"

4 juli 2022, 15:00

Orkun Kökçü hoeft deze zomer niet per se weg bij Feyenoord. De middenvelder wordt door meerdere clubs in de gaten gehouden, maar het betekent niet automatisch dat hij zijn laatste wedstrijd voor de club gespeeld heeft. Het is een opsteker voor de club, aangezien een leegloop gaande is in De Kuip. Bryan Linssen, Cyriel Dessers en Reiss Nelson zijn al weg. Tyrell Malacia en Luis Sinisterra zijn ook op weg naar de uitgang.

"Ik voel me goed. Ik heb een goede band met de trainers en de spelers en ik heb ook gezien dat ik me hier goed heb ontwikkeld afgelopen seizoen. Het is zeker niet zo in mijn hoofd dat ik weg moet", vertelt de middenvelder voor de camera van ESPN. Hij heeft nog een driejarige verbintenis in de havenstad. "Toen ik dat contract tekende, wist ik ook dat in die vijf jaar van alles mogelijk was."

Sevilla, AS Roma, RB Leipzig, West Ham United en Olympique Marseille worden genoemd als mogelijke bestemming. Feyenoord heeft er geen geheim van gemaakt dat het de voetballer juist wil behouden. Kökcü ontwikkelde zich afgelopen seizoen uitstekend onder de vleugels van Arne Slot, die hem kennis liet maken met een nieuwe positie. Waar de speler de afgelopen jaren steevast als aanvallende middenvelder werd gepositioneerd, zette deze trainer hem verder naar achteren. Daar groeide hij uit tot motor van de ploeg. In 32 competitiewedstrijden was hij goed voor zeven goals en negen assists.

Nieuw contract

Hoewel de international van Turkije nog voor drie seizoenen vastligt, zouden de Rotterdammers hem graag een vernieuwde verbintenis laten tekenen. Mocht hij zijn handtekening zetten, dan krijgt de middenvelder een hoger salaris in ruil voor een extra contractjaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen