Fortuna Sittard en Rienstra per direct uit elkaar, veel interesse

5 juli 2022, 13:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard en aanvoerder Ben Rienstra (32) zijn per direct uit elkaar. De middenvelder staat in de belangstelling van diverse Ere- en Eerste Divisie-clubs, waaronder Heracles Almelo, al is het nog onduidelijk waar hij zijn loopbaan zal vervolgen.

"We hebben de afgelopen periode meermaals met elkaar om tafel gezeten. Uiteindelijk is in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan, op deze manier kan Ben rustig opzoek naar een nieuwe club", licht technisch manager Sjoerd Ars toe op de clubsite. "Ben is met zijn ervaring een belangrijke schakel geweest in het elftal. We willen hem dan ook bedanken voor de mooie seizoenen en veel succes wensen."

In totaal stond hij twee seizoenen onder contract in Sittard, waar hij uitgroeide tot de aanvoerder van de A-selectie. Rienstra is zeker niet de eerste vertrekker, ook onder anderen Michael Verrips, Zian Flemming, Martin Angha en Lisandro Semedo hebben de deur achter zich dichtgetrokken. Daar tegenover staat de komst van de ervaren aanvaller Burak Yilmaz. 

Lees ook: Ayoub staat voor terugkeer op Nederlandse velden: "Fysiek topfit"

Hartproblemen Rienstra

Afgelopen zomer kwam de voormalig speler van onder andere AZ, PEC Zwolle, Willem II en sc Heerenveen in het nieuws vanwege de hartkwaal die bij hem werd ontdekt. Het was zeer twijfelachtig of hij nog actief zou kunnen blijven in het betaalde voetbal, maar uiteindelijk ging dat allemaal goed. Afgelopen seizoen kwam hij derhalve nog tot 28 officiële wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen