Feyenoord moet aan de bak: hier zijn versterkingen cruciaal

5 juli 2022, 15:08

Feyenoord moet na de zomerse transferwindow de komende weken vol aan de bak om een serieuze uitdager van Ajax en PSV te worden. Terwijl de concurrentie zich in rap tempo versterkt met topspelers, is in Rotterdam vooral een uittocht gaande. Waar zijn versterkingen voor Feyenoord cruciaal? Volgens coach Arne Slot zijn ten minste zeven versterkingen noodzakelijk. FCUpdate.nl zet de posities met vraagtekens op een rijtje.

Keeper

Justin Bijlow staat weliswaar in de belangstelling van diverse Europese clubs, waaronder Borussia Dortmund, maar de doelman lijkt komend seizoen bij Feyenoord te willen blijven. Gezien het blessureverleden van Bijlow is een sterke back-up echter noodzakelijk, wat afgelopen seizoen pijnlijk duidelijk werd met de matige Ofir Marciano als vervanger. Namen als Jeroen Zoet en Marco Bizot worden de laatste weken in diverse media genoemd. Wie pikt Feyenoord op als concurrent voor eerste keuze Bijlow?

Linker centrale verdediger

Omdat Marcos Senesi over een contract tot de zomer van 2023 (weliswaar met cluboptie) beschikt, is Feyenoord genoodzaakt de Argentijn deze zomer te verkopen. Aan interesse geen gebrek voor de linkspoot, die onder meer wordt gevolgd door enkele Italiaanse clubs. Als partner van vaste waarde Gernot Trauner werd door Tubantia Mees Hilgers al genoemd, maar Feyenoord bleek vooralsnog niet bereid om aan de eisen van FC Twente te voldoen.

Linksback

Vanwege het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United speurt Feyenoord naarstig naar een nieuwe linksback. Coach Arne Slot heeft namelijk geen linkervleugelverdediger meer tot zijn beschikking na het vertrek van Malacia. Lang was [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404111/feyenoord-krijgt-slecht-nieuws-en-zet-streep-door-malacia-opvolger/,_blank,Ian Maatsen] in beeld, maar de jeugdinternational krijgt volgens het Algemeen Dagblad een kans in de voorbereiding bij Chelsea. Feyenoord Transfermarkt noemde de naam van Daley Sinkgraven al eens, terwijl de multifunctionele Joshua Brenet nog altijd niet heeft getekend bij FC Twente.

Lees ook: Slot niet verrast na 0-7 nederlaag in oefenduel

Nummer tien

Na de beëindigde huurovereenkomst met Spartak Moskou van Guus Til, die aan de slag gaat bij concurrent PSV, is er een vacature ontstaan op de nummer tien-positie. Mohamed Taabouni werd al transfervrij overgenomen van AZ, maar lijkt nog niet klaar voor een vaste basisplaats. Ook in de rug van de nieuwe nummer tien is mogelijk versterking nodig. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404117/feyenoord-moet-vrezen-voor-vertrek-sterkhouder-na-duitse-deal/,_blank,Orkun Kökcü] staat namelijk hoog op de verlanglijst van Leeds United.

Rechtsbuiten

Spits

Danilo werd al transfervrij overgenomen van Ajax, maar heeft nog geen spits om mee te concurreren. Mogelijk wordt dat Wilfried Gnonto. Het achttienjarige megatalent heeft zelf zijn zinnen volgens 1908.nl op een stap naar Feyenoord gezet, maar FC Zürich verlangt nog altijd bedragen waar Feyenoord niet aan kan en wil voldoen. Het grote voordeel van Gnonto is dat hij op alle aanvallende posities inzetbaar is. Gnonto is een pareltje, maar juist dat zorgt ervoor dat ook diverse clubs uit Duitsland en Italië in de markt zijn.

Linksbuiten

Feyenoord deed er alles aan om Luis Sinisterra nog één jaar uit handen van een Europese club te houden, maar kan het recordbedrag voor de Colombiaan simpelweg niet weigeren. Nu de smaakmaker naar Leeds United verkast, is een topaankoop in de voorhoede noodzakelijk. Juist de klasse van Sinisterra hielp Feyenoord afgelopen seizoen nog aan plek drie en de finale van de Conference League. Feyenoord Transfermarkt meldde afgelopen week dat Tahith Chong in beeld is voor de linksbuitenpositie. Hij mag vertrekken bij Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen