Opmerkelijk: Vitesse mist Oroz maanden vanwege dienstplicht

5 juli 2022, 12:21

Vitesse zag deze transferwindow met Danilho Doekhi, Eli Dasa, Oussama Darfalou en Riechedly Bazoer al de nodige spelers vertrekken, maar kan voorlopig ook niet beschikken over verderdiger Dominik Oroz (21). Hij vervult momenteel namelijk zijn dienstplicht in thuisland Oostenrijk.

Dat was overigens niet nodig geweest, als de voormalig speler van FC Liefering gewoon ontheffing had aangevraagd voor zijn dienstplicht. Oroz had zijn administratie echter niet op orde, waardoor hij tot en met september bij de Bundeswehr van Oostenrijk verblijft, zo schrijft De Gelderlander. Voor het Wk in Qatar verwacht Vitesse hem niet speelfit te hebben en dat is een hard gelag.

Aan het einde van het afgelopen seizoen probeerden de Arnhemmers ook Oroz al los te weken bij de dienstplicht, maar dat is destijds niet gelukt. Vitesse treft in deze zaak overigens geen blaam, maar voor trainer Thomas Letsch is het behoorlijk vervelend. Afgelopen seizoen kwam hij ondanks zijn tijdelijke afwezigheid namelijk nog tot 21 officiële wedstrijden voor Vitesse.

Lees ookDit elftal vol Eredivisie-ervaring is transfervrij op te pikken

Brenet naar Twente

FC Twente hoopt nog altijd op de komst van Joshua Brenet. Hoewel de handtekening langer duurt dan gebruikelijk, krijgt de back ook langer de tijd om een keuze te maken en hoeft hij pas woensdag duidelijkheid te geven. "Hij heeft ons een gegronde reden gegeven", aldus technisch directeur Jan Streuer tegenover TC/Tubantia. Dan hakt Brenet zijn keuze definitief door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen