PSG ontslaat Pochettino en betaalt bizarre vergoeding

5 juli 2022 – Paris Saint-Germain heeft dinsdagmiddag officieel afscheid genomen van Mauricio Pochettino. De Argentijnse oefenmeester stond anderhalf jaar aan het roer bij de Franse topclub, maar is ontslagen. Zijn vervanger staat inmiddels al klaar: Christophe Galtier is de gedroomde kandidaat. Hij gaat de overstap maken van OGC Nice naar de regerend landskampioen en wordt vermoedelijk vanmiddag nog gepresenteerd.

PSG ontslaat Pochettino en betaalt bizarre vergoeding

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het ontslag van Pochettino kost Paris Saint-Germain naar verluidt miljoenen. L'Équipe meldde eerder dat Pochettino een ontslagvergoeding van circa twintig miljoen euro in zijn contract heeft laten opnemen. Door dat bedrag af te tikken, heeft PSG de weg vrijgemaakt voor de komst van Galtier. Hij werd in 2021 nog verrassend landskampioen met Lille.

Of er daadwerkelijk twintig miljoen op tafel komt, is niet bekend. Later gingen ook de geruchten de ronde dat hij tien miljoen euro zou ontvangen, maar ook de rest van zijn technische staf zal vertrekken. Een verrassing is dit nieuws overigens niet: Pochettino zou op 10 juni (!) al officieel hebben gehoord dat hij moest vertrekken, maar de onderhandelingen over de oprotpremie verliepen erg moeizaam. De afkoopsom van de nieuwe coach Galtier bij OGC Nice kostte ook enkele miljoenen, waardoor het opnieuw een peperdure trainerswissel is. Pochettino's voorganger Thomas Tuchel zou overigens met zes miljoen zijn weggestuurd.

Lees ookDuizelingwekkende afkoopsom Pochettino na akkoord met PSG

Pochettino werd ook genoemd als kandidaat bij Manchester United, maar daar koos men zoals bekend voor Erikt ten Hag. Waar de voormalig manager van onder andere Tottenham Hotspur en Southampton aan het werk gaat, is niet bekend. Luis Campos is de nieuwe technisch directeur in Parijs en hij heeft een goede relatie met Galtier.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd