Pijnlijk onderzoek: groot deel profs online gediscrimineerd

5 juli 2022 – Een groot deel van de spelers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt online gediscrimineerd, zo blijkt uit een representatieve enquete die de KNVB heeft verspreid onder voetballers. 44 procent van de ondervraagde spelers zou zelf discriminerende berichten ontvangen via social media.

Pijnlijk onderzoek: groot deel profs online gediscrimineerd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt de KNVB op de eigen website. Bijna 92 procent van de spelers ziet via het internet regelmatig discriminerende berichten voorbijkomen aan het adres van collega-voetballers. Het gaat vooral om discriminerende opmerkingen naar aanleiding van de herkomst of kleur. Spelers ontvangen dat soort berichten meestal via DM op Instagram.

Het gaat daarbij niet alleen om discriminerende teksten van anonieme gebruikers of nepaccounts. Ook vanuit de eigen supporterskringen worden met regelmaat ongepaste berichten verstuurd. Juist richting een belangrijke wedstrijd neemt het aantal berichten toe, net als wanneer er een actie is om discriminatie uit de stadions te verbannen.

85 procent van de spelers vindt dat er meer actie moet worden ondernomen dan er nu gebeurt. Daarvoor ligt de verantwoordelijkheid volgens hen bij de social media-platformen, maar ook bij clubs, de politie en de bond.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd