Pijnlijk onderzoek: groot deel profs online gediscrimineerd

5 juli 2022, 13:07

Een groot deel van de spelers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt online gediscrimineerd, zo blijkt uit een representatieve enquete die de KNVB heeft verspreid onder voetballers. 44 procent van de ondervraagde spelers zou zelf discriminerende berichten ontvangen via social media.

Dat meldt de KNVB op de eigen website. Bijna 92 procent van de spelers ziet via het internet regelmatig discriminerende berichten voorbijkomen aan het adres van collega-voetballers. Het gaat vooral om discriminerende opmerkingen naar aanleiding van de herkomst of kleur. Spelers ontvangen dat soort berichten meestal via DM op Instagram.

Het gaat daarbij niet alleen om discriminerende teksten van anonieme gebruikers of nepaccounts. Ook vanuit de eigen supporterskringen worden met regelmaat ongepaste berichten verstuurd. Juist richting een belangrijke wedstrijd neemt het aantal berichten toe, net als wanneer er een actie is om discriminatie uit de stadions te verbannen.

85 procent van de spelers vindt dat er meer actie moet worden ondernomen dan er nu gebeurt. Daarvoor ligt de verantwoordelijkheid volgens hen bij de social media-platformen, maar ook bij clubs, de politie en de bond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer opvallend moment om hier nu mee te komen, net nadat het CBS komt met een onderzoek, het keti koti is en de "week van racisme" op dpg media.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen