Buijs in problemen tijdens voorbereiding: streep door drie oefenduels

5 juli 2022, 13:58

Danny Buijs (40) heeft behoorlijk wat problemen bij zijn nieuwe club KV Mechelen te verduren. Waar de Nederlandse coach had gehoopt een flinke slag te maken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, komt dat vooralsnog niet echt van de grond. Door een gebrek aan spelers gaat er zelfs een streep door drie (!) oefenduels.

Dat betekent slecht nieuws voor Virton (6 juli), Helmond Sport (9 juli) en Fortuna Sittard (16 juli) die tegen de Belgiesche club zouden oefenen. "We hebben te kampen met lichte blessures bij enkele spelers. Bovendien zullen we sneller de verdeling moeten maken tussen A-kern en de U23 (jong KV Mechelen)", licht technisch directeur Tom Caluwé toe op de clubsite.

Daardoor is 9 juli pas de eerste oefenwedstrijd voor hoofdtrainer Danny Buijs, die deze zomer wel een aantal spelers naar KV Mechelen zou komen. Toon Raemaekers, Jorge Hernandeez, Yonas Malede en Julien Ngoy kwamen transfervrij over naar de Jupiler Pro League-club.

Lees ookBuijs gepresenteerd in België: "Ik ben bij lange na geen Simeone"

Hoe het toch komt dat de club naar eigen zeggen geen voldoende team op de been kan brengen, is nog niet bekend. Met Lucas Bijker en Sandy Walsh (geboren in Brussel) heeft Buijs twee spelers met een Nederlands paspoort onder contract staan. KV Mechelen eindigde het afgelopen seizoen op de zevende plaats in de hoogte afdeling in België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen