Ajax ondanks blessure Stekelenburg niet de keepersmarkt op

5 juli 2022 – Ajax gaat in principe niet de transfermarkt op om een nieuwe keeper te halen. Hoewel Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg afgelopen seizoen alle drie te kampen hadden met blessureleed, is er in Amsterdam vertrouwen dat het dit jaar beter gaat. "Vorig seizoen was gewoon pech."

Ajax ondanks blessure Stekelenburg niet de keepersmarkt op

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat zei Alfred Shreuder desgevraagd tegenover de NOS over de situatie van de keepers, bij wie Stekelenburg in de voorbereiding opnieuw het trainingkamp moest verlaten. "Ik ga er vanuit dat het niets ernstigs is. Als er iets gebeurt, moet je altijd een paar dagen afwachten. We wachten even af wat eruit komt", doelde de oefenmeester op de blessure van Stekelenburg. Hoewel die leek mee te vallen, zat het qua keepersblessures niet echt mee de afgelopen jaren in de Johan Cruijff Arena.

Toch vindt Schreuder het woord 'risico' te zwaar, als het gaat om met deze drie keepers het nieuwe seizoen in te gaan. "Je weet het nooit, maar de vraagstelling is vrij negatief. Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar vorig seizoen was het ook gewoon heel erg ongelukkig", denkt de coach.

Lees ook: Maarten Stekelenburg verlaat trainingskamp Ajax met blessure

Pasveer staat bovendien nog even buitenspel, omdat hij voor de laatste keer werd geopereerd aan zijn hand en Stekelenburg was dus ook eveneens niet inzetbaar. Gorter werd in het laatste oefenduel vijfmaal gepasseerd, maar scoorde in de ogen van Schreuder desondanks een royale voldoende. "In de basis zijn deze drie jongens als ze fit zijn prima keepers."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd