RKC Waalwijk
2 – 1
Sparta

'Kökçü kan Malacia en Sinisterra achterna naar Premier League'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 juli 2022 – Feyenoord nam dinsdagmiddag officieel afscheid van Tyrell Malacia en staat op het punt om ook Luis Sinisterra uit te zwaaien. De Colombiaanse aanvaller is op weg naar Leeds United. Ook Orkun Kökçü zou deze zomer zomaar eens de overstap naar de Premier League kunnen maken. De middenvelder staat namelijk in de belangstelling van Leicester City.

'Kökçü kan Malacia en Sinisterra achterna naar Premier League'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt The Athletic althans. De vermeende belangstelling van Leicester City in Kökçü komt niet uit de lucht vallen. De Turkse international staat namelijk al langer op het lijstje van de Engelse profclub. Zo deed Leicester City in januari 2021 nog navraag bij Feyenoord om de middenvelder te huren en een half jaar later definitief over te nemen, maar dat zagen de Rotterdammers niet zitten. Tot een transfer kwam het vorig jaar helemaal niet voor Kökçü, die vervolgens een sterk seizoen beleefde bij Feyenoord.

De middenvelder vormde een belangrijke schakel in het elftal van Arne Slot, dat vriend en vijand verbaasde door de finale van de UEFA Conference League te bereiken. De ultieme beloning bleef helaas voor de Rotterdammers uit; AS Roma bleek met 1-0 te sterk. Hoewel Kökçü tegen de Italianen niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, is de kans dat hij deze zomer een transfer maakt aannemelijk. Leicester City is immers niet de enige buitenlandse club die hem op het lijstje heeft staan.

Kökçü werd eerder al in verband gebracht met onder meer AS Roma, West Ham United, RB Leipzig en Sevilla. Hij heeft echter ook de mogelijkheid om bij Feyenoord te blijven. De nummer drie van het afgelopen seizoen in Nederland zou zijn tot de zomer van 2025 lopende contract zelfs met een jaar willen verlengen, waardoor hij tot 2026 zou vastliggen in Rotterdam. Kökçü stond maandag nog ESPN te woord en liet weten dat hij niet per se deze zomer al een nieuwe stap hoeft te zetten. 

Lees ook: Kökcü geeft Feyenoord hoop tijdens leegloop

PSV-thuis
Volgens 1908.nl zat Leicester City onder andere tijdens het thuisduel van Feyenoord met PSV in het afgelopen seizoen op de tribune voor Kökçü. De middenvelder speelde tegen de Eindhovenaren echter een ongelukkige wedstrijd. Drie dagen nadat Feyenoord zich ten koste van Olympique Marseille had geplaatst voor de finale van de Conference League maakte Kökçü een vermoeide indruk en werd hij al na 45 minuten naar de kant gehaald door Slot. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd