Amateurclub frustreert PEC Zwolle: 'Maakt het nóg vervelender'

5 juli 2022 – PEC Zwolle is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. De eerste (oefen)wedstrijd ging echter met 3-1 verloren tegen AZ. Woensdagavond nemen de Zwollenaren het op tegen VV Katwijk. Waar het duel met AZ nog toegankelijk was voor publiek, geldt dat voor de wedstrijd tegen de amateurs niet. En daar is PEC Zwolle niet blij mee.

Amateurclub frustreert PEC Zwolle: 'Maakt het nóg vervelender'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

VV Katwijk, dat zich afgelopen seizoen kroonde tot kampioen van de Jack's League (Tweede Divisie), maakte eerder deze dinsdag bekend dat voor de ontmoeting met PEC Zwolle alleen leden, vrijwilligers, sponsoren en genodigden van de club toegang hebben. 'Er is GEEN kaartverkoop', klinkt het op de clubsite.

Daar heeft PEC Zwolle met 'verbazing en teleurstelling' op gereageerd. 'Dat deze boodschap zó laat tot ons is gekomen maakt het besluit nóg vervelender', schrijft de Keuken Kampioendivisionist. Twee dagen na de ontmoeting met VV Katwijk wacht de ploeg van Dick Schreuder een serieuzere test. Dan neemt zij het namelijk op tegen FC Emmen. Goed nieuws voor de fans van zowel PEC als FC Emmen: 'Bij dit duel zijn supporters van harte welkom', klinkt het.

Vitesse
Publiek bij oefenwedstrijden begint deze voorbereiding eerder een uitzondering dan een regel te worden. Zo wordt ook de vriendschappelijke ontmoeting tussen Vitesse en KVC Westerlo achter gesloten deuren gespeeld. Dat maakten de Arnhemmers dinsdagmiddag bekend. 'Vitesse vs KVC Westerlo moet vrijdag op last van de lokale autoriteiten helaas achter gesloten deuren worden gespeeld', aldus de nummer zes van het afgelopen seizoen in Nederland.

De Arnhemmers probeerden hier nog wel een stokje voor te steken, maar die poging bleek tevergeefs. Supporters van Vitesse en KVC Westerlo, dat vorig seizoen kampioen werd op het tweede niveau van België, kunnen de vriendschappelijke wedstrijd wel volgen middels een livestream. De ontmoeting met KVC Westerlo is voor Vitesse de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Afgelopen zaterdag werd er met 0-7 gewonnen van de Westervoortse selectie.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd