Ajax en Spurs zijn er nu écht uit: Bergwijn woensdag gekeurd

5 juli 2022 – Het lijkt een kwestie van tijd voordat Steven Bergwijn zich definitief speler van Ajax mag noemen. De Amsterdammers bereikten zondagavond al een akkoord met Tottenham Hotspur over de transfersom, maar daarmee was de deal nog niet beklonken. Er moesten nog wat laatste details worden besproken, alvorens Bergwijn definitief groen licht kreeg voor een terugkeer naar Nederland. De puntjes zijn nu écht op de i gezet. 

Ajax en Spurs zijn er nu écht uit: Bergwijn woensdag gekeurd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daarmee lijkt er eindelijk een einde te komen aan de transfersoap. Bergwijn staat al tijden bovenaan de verlanglijst van Ajax. De Amsterdammers probeerden de rappe aanvaller in de zomer van 2019 al naar de hoofdstad te halen, maar zijn toenmalige werkgever PSV was niet bereid om daaraan mee te werken. Bergwijn vertrok een half jaar later naar Tottenham Hotspur, waar hij een geweldige start beleefde, maar de hoge verwachtingen uiteindelijk niet kon waarmaken. 

Ajax hoopte Bergwijn begin dit kalenderjaar al van zijn reserverol te verlossen, maar de nummer één van Nederland kwam er niet uit met Tottenham Hotspur. De Engelsen vroegen, ondanks het feit dat Bergwijn niet tot nauwelijks in actie kwam, een hoge transfersom voor de aanvaller. Ajax klopte enkele weken geleden opnieuw aan bij Tottenham, in de hoop de terugkeer van Bergwijn ditmaal wél rond te krijgen. Maar de nummer vier van het afgelopen seizoen in Engeland toonde zich wederom een lastige partij om mee te onderhandelen. Even leek Ajax te moeten vrezen dat het weer met lege handen zou eindigden, nadat Everton aanklopte voor Bergwijn.

Van der Sar
Maar maandagochtend pakten verschillende media al uit met het nieuws dat Tottenham Hotspur en Ajax een akkoord hadden bereikt over de transfersom. Waar in eerste instantie werd gesproken over een bedrag van 30 miljoen euro, betalen de Amsterdammers uiteindelijk 32,5 miljoen. Dat meldt De Telegraaf althans. 'Het kostte de juristen van beide clubs moeite om de afspraken tussen Hamstra en Paratici tot tevredenheid van Ajax en Tottenham Hotspur op papier te zetten', klinkt het. Edwin van der Sar schoot zijn werkgever echter te hulp. Volgens De Telegraaf werden in een videogesprek tussen Daniel Levy van Tottenham en Van der Sar de laatste plooien vastgestreken. 

Ajax zal het bedrag in vier termijnen overmaken aan Tottenham. Bergwijn zelf bereikte een tijdje geleden al een akkoord met de regerend landskampioen van Nederland. De aanvaller wordt woensdag medisch gekeurd door zijn nieuwe werkgever. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd