Fortuna handelt met Bayern; ook Heereenveen wil shoppen in München

5 juli 2022 – Fortuna Sittard roert zich flink op de transfermarkt. De Limburgers verbaasden vriend en vijand door Burak Yilmaz langdurig vast te leggen en hebben zich nu versterkt met Rémy Vita. De verdediger komt over van Bayern München. Ook SC Heerenveen staat op het punt om zaken te doen met de Duitse grootmacht.

Fortuna handelt met Bayern; ook Heereenveen wil shoppen in München

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vita is een 21-jarige verdediger die op de linksbackpositie het beste tot zijn recht komt. De Fransman, die zijn interlands speelt voor Madagaskar, maakte in het najaar van 2020 de overstap van Troyes naar het tweede elftal van Bayern München. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor FC Barnsley en nu mag hij zich dus speler noemen van Fortuna Sittard. "Ik heb de kans gekregen om in de afgelopen seizoenen ervaring op te doen in verschillende landen en competities en dit neem ik mee naar Sittard'', klinkt het namens Vita op de clubsite.

"Ik wil me hier graag verder ontwikkelen'', vervolgt de verdediger. "Dat de club vertrouwen in me heeft blijkt wel uit mijn vierjarige contract. Nu is het aan mij om te vlammen in het geel-groen.'' Technisch manager Sjoerd Ars is blij met de komst van Vita. Ars beschrijft hem als een 'enorm getalenteerde linksback' en 'een speler die beschikt over specifieke kwaliteiten waar we naar opzoek waren'. "We hebben diverse clubs afgetroefd, hij gelooft in onze ambities. We volgden hem al een tijdje en zijn blij dat we hem nu definitief aan de selectie kunnen toevoegen.''

Andersson
Ook SC Heerenveen hoopt zoals geschreven zaken te doen met Bayern München. De Friezen hebben hun pijlen namelijk gericht op de komst van Alex Timossi Andersson. Dat meldt Voetbal International althans. Volgens het weekblad is de komst van Andersson zelfs al bijna in kannen en kruiken. 'De Friese club wordt, op voorwaarde van een geslaagde keuring, zijn volgende werkgever', klinkt het. Andersson maakte in 2019 de overstap naar Bayern München, maar werd sindsdien uitgeleend aan Helsingsborg FC, zijn oude werkgever, en Austria Klagenfurt.

Lees ook: SC Heerenveen wint opnieuw; Goudmijn maakt indruk bij Excelsior

Reacties

Eredivisie

gerelateerd