'AZ dichtbij komst eenmalig Belgisch international van Inter'

5 juli 2022 – AZ pakt door op de transfermarkt. Na de komst van Jens Odgaard, Mees de Wit en Mayckel Lahdo staan de Alkmaarders nu op het punt om Zinho Vanheusden op huurbasis over te nemen van Inter Milan.

'AZ dichtbij komst eenmalig Belgisch international van Inter'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met dat nieuws pakt Gianluca Di Marzio van Sky Sports dinsdagavond uit althans. Ook Het Laatste Nieuws maakt er melding van. 'De centrumverdediger wordt wellicht gehuurd van Inter Milaan, met aankoopoptie. Het is enkel wachten op groen licht van de Italiaanse topclub', schrijft het Belgische medium. Vanheusden verruilde al op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Standard Luik voor die van Inter, waar hij in 2017 de stap naar het eerste maakte.

In het seizoen 2018/2019 werd hij uitgeleend aan Standard, alvorens de club uit Luik hem een jaar later voor een kleine 12 miljoen euro terugkocht. Na twee seizoenen in België keerde Vanheusden voor een slordige 16 miljoen euro terug naar Inter, dat hem echter meteen weer verhuurde aan Genoa. Maar door blessureleed kwam de verdediger in het afgelopen seizoen slechts zestien keer in actie. Vanheusden is inmiddels weer fit verklaard. Hij zou de voorbije weken hard hebben getraind om klaar te zijn voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

De Belg zou in eerste instantie zijn opwachting maken bij Inter, 'maar de intentie is altijd geweest om de Rode Duivel opnieuw te verhuren', aldus Het Laatste Nieuws. AZ lijkt dus zijn nieuwe werkgever te gaan worden. Vanheusden, 22 jaar, ziet in Alkmaar kansen om zich verder te ontwikkelen. De verdediger ligt bij Inter nog vast tot de zomer van 2026. AZ zal dus, als het de aankoopoptie volgend jaar wil lichten, normaal gesproken een serieuze transfersom moeten neertellen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd