'Geblesseerde Zlatan weet van geen ophouden en gaat langer door'

5 juli 2022, 23:14

Toch wel groot nieuws uit Italië, want Zlatan Ibrahimovic heeft besloten om zijn contract bij AC Milan met één jaar te verlengen. De Zweed werd vorig seizoen kampioen van Italië, maar staat de komende maanden buitenspel met een zware knieblessure. Hij weigert desondanks om een punt te zetten achter zijn imposante loopbaan. 

AC Milan kroonde zich twee maanden geleden voor het eerst sinds lange tijd weer tot kampioen van Italië. Maar het kampioenschap viel slechts voor een deel op het conto van Ibrahimovic te schrijven. De Zweed, die in oktober zijn 41e verjaardag zal vieren, kampte regelmatig met fysieke klachten en kwam daardoor slechts 23 keer in actie in de competitie. In die 23 wedstrijden scoorde hij wel acht keer en verzorgde hij ook nog drie assists. 

In hoeverre hij komend seizoen zijn doelpuntentotaal bij AC Milan - dat staat momenteel op 92 goals - verder kan opkrikken, is nog maar de vraag. De Zweed ligt er namelijk nog tot januari uit met een knieblessure, waaraan hij inmiddels wel al geopereerd is. Ibrahimovic blijft desondanks verbonden aan AC Milan. Volgens Italiaanse media en transferspecialist Romano gaat hij zijn inmiddels afgelopen contract met één jaar verlengen, waardoor hij tot de zomer van 2023 vastligt. Daarnaast gaat Ibrahimovic akkoord met een salarisverlaging. 

Volgens Gianluca Di Marzio, journalist bij Sky Sports, gaat Ibrahimovic 'slechts' 1,5 miljoen euro verdienen. Daar kunnen nog wel bonussen aan worden toegevoegd. Die zijn echter afhankelijk van zijn doelpunten en assists. AC Milan versterkte zich dinsdag nog met Divock Origi. De Belgische spits kwam transfervrij over van Liverpool. Ook Hakim Ziyech staat in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan. De kans is dus groot dat Ziyech binnenkort de kleedkamer deelt met Ibrahimovic. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen