Vitesse neemt vanwege absurde situatie afscheid; Emmen strikt Heylen

6 juli 2022, 13:53

Vitesse neemt tijdelijk afscheid van Dominik Oroz. Daarmee komt een einde aan een absurde situatie. Oroz mocht zich sinds afgelopen maart niet meer melden in Arnhem omdat hij zijn dienstplicht in Oostenrijk moest vervullen. Daarom is hij nu op huurbasis gestald bij Sturm Graz.

Oroz vergat zijn uitstel voor dienstplicht aan te vragen, waardoor hij verplicht was om in Oostenrijk te blijven. Vitesse kon daardoor maandenlang geen beroep doen op de verdediger. Hij zou pas weer richting het einde van het jaar inzetbaar zijn. Door het vertrek van Oroz dient zich in de achterhoede nu wel een probleem aan. Eerder trokken verdediger Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen de deur achter zich dicht.

Heylen

FC Emmen heeft Michaël Heylen teruggehaald naar Drenthe. De Belgische verdediger zat na zijn vertrek bij Sparta, waar zijn contract afliep, zonder club. Bij FC Emmen blijft Heylen verzekerd van Eredivisie-voetbal. Emmen haalde de verdediger in 2019 al transfervrij op bij Zulte Waregem. Na één seizoen vertrok hij naar Sparta omdat zijn contract vanwege de onzekerheid door de coronapandemie niet werd verlengd.

Emmen gunt de verdediger nu een nieuwe kans. De Belg heeft voor twee seizoenen getekend. "Ik ben erg blij om terug te zijn bij FC Emmen. De spelersgroep is natuurlijk grotendeels anders, maar er heerst nog steeds een familiegevoel en ik heb altijd goed contact gehouden met Dick Lukkien. Ik ben de club de afgelopen seizoenen natuurlijk blijven volgen en vond het prachtig dat het kampioenschap werd behaald", zegt de verdediger op de clubwebsite.

Lees ook: Utrecht wil begeerde Maher behouden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen