DONE DEAL! Haller laat Ajax achter zich voor Borussia Dortmund

6 juli 2022, 17:10

Ajax heeft vandaag officieel afscheid genomen van Sébastien Haller. De spits heeft voor vijf seizoenen getekend bij Borussia Dortmund, dat maximaal dertig miljoen euro op tafel legt voor de international van Ivoorkust. De transfer werd woensdagmiddag definitief afgerond.

"We zijn erg blij dat we deze doorgewinterde spits hebben kunnen contracteren", aldus technisch directeur Sebastian Kehl op de clubwebsite. "Zijn totaalpakket is veelbelovend. Sébastien is fysiek erg sterk. Met zijn ervaring kan hij onze jonge speler steun en stabiliteit geven in in de aanval. In de gesprekken liet hij duidelijk merken veel te willen bereiken met BVB."

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Eind juni was Haller immers al aanwezig in het Signal Iduna Park. "Het is een geweldig stadion, maar het grootste stadion is niets zonder zijn fans. Ik kan bijna niet wachten om de steun te voelen van meer dan 80.000 toeschouwers als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we het dan samen vieren", vertelt de aanwinst.

Haller laat Ajax na anderhalf jaar dus weer achter zich. De spits kwam begin 2021 over van West Ham United en maakte vooral vorig seizoen indruk. Met 34 doelpunten in 42 wedstrijden had hij een groot aandeel in de landstitel en het succesvolle seizoen in de Champions League. Haller lag tot medio 2025 vast in Amsterdam en levert Ajax dus ruim dertig miljoen euro op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stijn040
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Absoluut niet van toegevoegde waarde voor een team als Dortmund..

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens met jou !! Ben echt blij dat hij weg is bij Ajax 👍🏼

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen