Heerenveen shopt bij Bayern en heeft nieuwe buitenspeler binnen

6 juli 2022, 18:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alex Timossi Andersson mag zich vanaf vandaag officieel speler van sc Heerenveen noemen. De aanvaller komt over van Bayern München en heeft in het Abe Lenstra Stadion een contract voor vier seizoenen getekend. Hij is de derde aanwinst van de nieuwe trainer Kees van Wonderen.

De 21-jarige Timossi komt uit Zweden, waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte bij Helsingborgs IF. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar de Duitse grootmacht Bayern München. In Beieren speelde Timossi in de jeugdopleiding en het tweede elftal. Hij werd de afgelopen jaren verhuurd aan Helsingborgs en het Oostenrijkse SK Austria Klagenfurt.

"Alex is een snelle speler en heeft veel diepgang, zowel met als zonder de bal", aldus technisch manager Ferry de Haan op de clubwebsite. "Daarbij weet hij ook goed het overzicht te behouden voor zijn medespelers voor de goal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Het is dan ook een speler waar in onze ogen nog veel rek in zit. We zijn dan ook blij dat we hem voor langere tijd hebben kunnen vastleggen."

Eerder wist Heerenveen in de persoon van Van Wonderen al een nieuwe hoofdtrainer vast te leggen. Hij naam doelman Andries Noppert mee vanaf Go Ahead Eagles en verwelkomde met Mats Köhlert van degradant Willem II al een andere buitenspeler bij de club. Heerenveen opent het nieuwe seizoen in de Eredivisie op vrijdag 5 augustus (20.00 uur) thuis tegen Sparta Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen