Mandanda ruilt grote liefde na 613 duels in voor concurrent

6 juli 2022 – Clubicoon Steve Mandanda vertrekt bij Olympique Marseille. De 37-jarige goalie, die dit seizoen zware concurrentie kende door de komst van Lopez, heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een nieuwe club lijkt hij inmiddels ook al gevonden te hebben.

Mandanda ruilt grote liefde na 613 duels in voor concurrent

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mandanda kwam in 2009 bij de Franse topclub terecht, waar hij jarenlang de onbetwiste nummer een was. Na negen seizoenen in dienst van L'OM wilde de Frans international echter een nieuwe uitdaging aangaan. Mandanda vertrok naar het Engelse Crystal Palace, maar zijn periode in Londen was geen succes. De doelman keerde na één seizoen alweer terug naar Olympique Marseille.

Bij de club uit het zuiden van Frankrijk verloor hij dit seizoen echter het plekje aan Lopez, die in de competitie mocht keepen. Om Mandanda tevreden te houden besloot trainer Jorge Sampaoli de doelman wel op te stellen in Europese duels, waaronder de halve finale van de Conference League tegen Feyenoord.

In de laatste jaren van zijn loopbaan in het betaalde voetbal wil Mandanda echter niet op de bank zitten, waardoor hij heeft besloten zijn contract bij de nummer twee van Frankrijk te ontbinden. Hij vertrekt echter door de voordeur uit Stade Vélodrome, aangezien hij de speler is die de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor Olympique Marseille.

De toekomst van Mandada lijkt overigens gewoon in de Ligue 1 te liggen. Volgens verschillende Franse media en de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano heeft de 37-jarige keeper een akkoord bereikt met Stade Rennes, de nummer vier van het afgelopen seizoen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd