Openda maakt na succesvol seizoen bij Vitesse stap naar Ligue 1

6 juli 2022, 22:30

Loïs Openda vervolgt zijn loopbaan in Frankrijk bij RC Lens. De smaakmaker van Vitesse laat Club Brugge achter zich en tekent een contract voor vijf seizoenen in het Stade Bollaert-Delelis. Brugge mag op zijn beurt tien miljoen euro bijschrijven.

Er werd de afgelopen maanden volop gespeculeerd over de toekomst van Openda. De international van België was de afgelopen twee seizoenen een belangrijke schakel bij Vitesse. Daarom was het voor Brugge ook een optie om de aanvaller in het Jan Breydel Stadion te houden. De titelhouder van de Jupiler Pro League kiest echter voor een andere oplossing en zwaait Openda uit.

Daar is men bij Lens erg blij mee. "Loïs is een speler met veel potentie. Hij werd niet voor niets gevolgd door veel Europese clubs. We hebben hem kunnen overtuigen dat het Lens-project de juiste keuze was voor ijn ontwikkeling. Het is een zeer vaardige speler, die vooral aanvallende agressie in zich heeft. Hij zal hier perfect passen en heeft een rood-goud-DNA", aldus technisch directeur Florent Ghisolfi op de clubwebsite.

Openda (22) werd geboren in Luik en speelde daar een tijdje in de jeugdopleiding van Standard. In 2015 werd hij opgepikt door Brugge, dat hem liet debuteren in het betaald voetbal. In de zomer van 2020 besloten de Belgen hem voor twee jaar te stallen bij Vitesse. Dat bleek voor Openda een uitstekende zet. Hij maakte uiteindelijk zelfs zijn debuut namens De Rode Duivels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen