Ajax akkoord met Lyon over Tagliafico, kaappoging FC Barcelona

7 juli 2022, 10:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft de interesse in Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico nieuw leven ingeblazen. De Argentijn stond in de winterstop al torenhoog op het verlanglijstje van de Catalaanse grootmacht, maar door de starre houding van Ajax, kwam een deal niet van de grond. Dat moet in de zomer alsnog gebeuren, al ligt ook Olympique Lyon op de loer, want zij zouden een akkoord hebben met de Amsterdammers.

Volgens het Engelse Sky Sports hoeft er slechts vijf miljoen euro op tafel te komen voor de inmiddels 29-jarige verdediger, die daardoor voor de nummer twee van La Liga afgelopen seizoen een veel beter betaalbare optie is dan Chelsea's Marcos Alonso. Hij was het primaire doelwit van FC Barcelona, maar is financieel onhaalbaar.

Wel moet voorzitter Joan Laporta dan behoorlijk opschieten, want volgens Sky heeft Lyon inderdaad belangstelling en het Franse L'Équipe gaat nog een flinke stap verder: volgens het Franse medium heeft Peter Bosz met zijn oude werkgever een akkoord bereikt over een deal omtrent Tagliafico. Er zou vier miljoen euro exclusief bonussen op tafel komen voor de verdediger.

Lees ookAjax gaat van vertrekwens Martinez horen: 'Met zijn vuist op tafel'

Transfer Tagliafico

Daarmee is een overgang naar Frankrijk overigens nog niet in kannen en kruiken, want Tagliafico heeft zelf nog geen groen licht gegeven over de transfer. Hoewel hij wel oren heeft naar het avontuur, geniet FC Barcelona vermoedelijk nog meer de voorkeur, aangezien hij dat eerder als droomclub bestempelde. Nottingham Forest en Brighton & Hove Albion hebben volgens Sky Sports in elk geval nul op rekest gekregen: de back wil Champions League-voetbal spelen of in elk geval uitzicht hebben daarop, zoals bij Lyon.

Mocht met Tagliafico hetzelfde gebeuren als met Tyrell Malacia, die door Manchester United voor de neus van Lyon werd weggekaapt, dan heeft Bosz nog twee andere opties om een nieuwe linkerverdediger te strikken. Alejandro Grimaldo (Benfica) en Pervis Estupinan (Villarreal) staan volgens L'Équipe eveneens als linksachters nog op het lijstje van de Franse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop dat Barcelona hem kan bemachtigen. Ik geef geen ene reet om die club, maar wel om de individuele ontwikkeling van spelers. Bij een club als Lyon zal hij niet verder kunnen ontwikkelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen