Leeds United maakt Sinisterra by far duurste Feyenoorder ooit

7 juli 2022 – Leeds United heeft de komst van Luis Sinisterra (23) donderdagmiddag bevestigd. De aanvaller stapt voor 25 miljoen euro over naar de Premier League-club, dat mogelijk zelfs nog eens vijf miljoen euro aan bonussen moet overmaken in de komende seizoenen naar De Kuip. Dat maakt de Colombiaanse aanvaller by far de duurste Feyenoorder ooit. 

Leeds United maakt Sinisterra by far duurste Feyenoorder ooit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft hebben Leeds United en Feyenoord donderdagmiddag bevestigd. De buitenspeler tekent een contract voor vijf seizoenen en is alweer de zesde aanwinst voor de ambitieuze Premier League-club, na Brenden Aaronson, Tyler Adams, Darko Gyabi, Rasmus Kristensen en Marc Roca. Hoewel er in het bericht over bedrag een niet gesproken wordt, lekte de transfersom eerder al uit via verschillende kanalen. 

"Na mijn vertrek uit Colombia voor een avontuur in Europa kon ik mij de afgelopen jaren geen betere plek wensen dan bij Feyenoord. Van de mensen waarmee ik dagelijks op en rond het veld heb gestaan tot de leiding van de club: van iedereen heb ik de hulp en het vertrouwen gekregen", laat Sinisterra weten op de clubsite. "Dat had ik nodig om sterker terug te keren na mijn blessure én me te ontwikkelen tot de voetballer die ik nu ben. Daar ben ik iedereen enorm dankbaar voor. Door de supporters leek het elke keer weer alsof ik vleugels kreeg als ik het veld op kwam. Ik ga veel dingen enorm missen, maar er zijn nog veel meer mooie herinneringen die ik voor altijd bij me zal dragen." 

Sinisterra kwam via Feyenoord naar Europa, waar hij na een moeizame start en een zware blessure uiteindelijk zijn belofte meer dan heeft ingelost en ook international werd van de nationale ploeg van Colombia. In totaal speelde hij 113 officiële wedstrijden namens de Eredivisie-club, waarin hij 35 doelpunten maakte en 29 assists liet noteren. Feyenoord betaalde destijds slechts twee miljoen euro aan Once Caldas voor de buitenspeler, al is het niet bekend of er een doorverkooppercentage bedongen is.  

Lees ookFeyenoord spint garen bij crowdfundingsactie 'sprintkanon' Dessers

Duurste Feyenoorder ooit
Dat record van duurste Feyenoorder ooit stond op naam van Dirk Kuijt, die ooit voor achttien miljoen euro overstapte naar Liverpool. Rick Karsdorp was voor AS Roma ongeveer even duur, terwijl daarna al de deze week naar Manchester United verkaste Tyrell Malacia met minimaal vijftien miljoen euro plus bonussen staat. Financieel zijn het dan ook uitstekende weken voor de Rotterdammers, die sportief gezien echter ook snel aan de bak moeten om spelers naar Rotterdam-Zuid te halen. 


Reacties

Feyenoord

gerelateerd