Bergwijn maakt Van Gaal blij: "Het heeft anderhalf jaar geduurd"

8 juli 2022, 15:29

Steven Bergwijn kijkt uit naar zijn periode bij Ajax. De aanvaller had zijn zinnen anderhalf jaar geleden al op een terugkeer in Amsterdam gezet, maar meerdere keren hield Tottenham Hotspur de transfer tegen. Vrijdagochtend was de kogel eindelijk door de kerk. Hij heeft voor vijf seizoenen getekend in de Johan Cruijff ArenA.

"Het heeft lang gespeeld", erkent Bergwijn voor de camera van het clubkanaal. "Het was halen, trekken, halen, trekken. Het heeft zeker anderhalf jaar geduurd… Toen ik op een gegeven iets minder speelde bij Tottenham, klopte Ajax op de deur. Ik had er wel oren naar, maar op één of andere manier ging het telkens net niet door. Nu wel. Ik belandde op een zijspoor en wilde gewoon spelen."

Lees ook: Bergwijn-transfer zorgt voor hilariteit: "Eindelijk heeft hij geluisterd"

Van de Premier League naar de Eredivisie ziet de aanvaller niet als een stap terug. "Ze doen het altijd goed in de competitie en de Champions League, dus dit is een stap vooruit. Ik wil me op dat podium bewijzen", stelt de aanvaller, die tot zijn dertiende in de jeugdopleiding van de regerend landskampioen speelde. Via PSV en Spurs is hij nu weer terug in de hoofdstad. "Als kleine jongen was ik blij hier te zijn en nu ben ik blij om terug te zijn. Hier op De Toekomst is ook bijna niets veranderd. De kleedkamers zijn nog bijna hetzelfde."

Louis van Gaal

Bergwijn kent meerdere medespelers al van het Nederlands elftal, waar hij zich de laatste wedstrijden van zijn beste kant liet zien. "Bij Oranje hebben we het er ook wel over gehad. Op vakantie kwam ik Daley Blind en Davy Klaassen tegen en toen praatten we er ook al over", aldus de aanvaller, die ook met bondscoach Louis van Gaal praatte. "Uiteindelijk heb ik zelf de beslissing genomen, maar de trainer heeft gezegd dat dit een goede stap zou zijn. Hij was heel blij toen hij hoorde van het nieuws."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen