Waarom Ajax dubbel risico neemt met vertragingen rond Wijndal

8 juli 2022, 16:49

Owen Wijndal (22) reist 'gewoon' met AZ mee naar Griekenland voor een oefenwedstrijd tegen Olympiakos in Piraeus. De Alkmaarders spelen dit weekend op zaterdag tegen de Griekse club en ondanks dat captain Wijndal een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Ajax, is hij erbij. De beide clubs zijn er namelijk nog niet uit. Yukinari Sugawara en Jesper Karlsson ontbreken vanwege blessureleed. 

Volgens De Telegraaf neemt de regerend landskampioen een risico met het nog altijd niet afronden van de transfer. 'Ajax heeft in Alkmaar gemeld dat bedrag te zullen betalen, maar het papierwerk is nog altijd niet in orde', weet de ochtendkrant. Omdat Wijndal nog altijd de overstap niet heeft gemaakt, kan een deal nog in gevaar komen als de verdediger nog een blessure oploopt bij zijn huidige werkgever.

Ook Voetbal International maakt melding van de vertraging en weet bovendien dat Wijndal mogelijk wel minuten gaat maken in Griekenland, waar hij in Epe nog buiten de wedstrijdselectie bleef. Hoewel de back een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro in zijn contract heeft staan, is de deal nog altijd niet rond. In theorie zou de overgang ook nog kunnen worden gekaapt bij een andere club.

Lees ook: Handelshuis Ajax: miljoenen vliegen de laatste jaren in het rond

Gedrag Wijndal

AZ-trainer Pascal Jansen reageert tegenover het weekblad op de aanstaande deal, die voor hem gezien de ontwikkeling van de verdediger niet als een verrassing komt. "Ik merk niks aan hem op ons trainingskamp. Owen is een jongen van goud, een AZ'er in hart en nieren. Een op en top professional ook", aldus de coach. "Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig. Dat weet je in dit soort omstandigheden. Elke ochtend rond het ontbijt spreken we even kort met elkaar over de situatie. En daarna neem ik hem mee in wat er die dag op de planning staat en wat ik daarin van hem verwacht. Vervolgens geven we elkaar een boks of een knuffel en gaat Owen voorbeeldig aan de slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aldus roddelblad De Telegraaf.

Johnny
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Martinez echt vertrekt zou Ajax zou beter een linkse CB kopen. Blind is te zwak voor die positie.

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Breaking news: Manchester United en Erik ten Hag hebben verregaande interesse in Ajacied @StevenBergwijn. #Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen