Feyenoord opent deur naar Dessers: "Ik heb wel contact met hem"

8 juli 2022, 17:59

Feyenoord heeft de deur naar Cyriel Dessers nog altijd op een kier staan. De Rotterdammers namen eerder deze window nog afscheid van de van RC Genk gehuurde spits, omdat de optie van vier miljoen euro destijds niet te betalen was. Maar trainer Arne Slot weet dat de financiële situatie inmiddels behoorlijk anders is, al is die specifieke optie verlopen.

"Het is niet voor niets dat we hebben geprobeerd om hem vast te leggen. Dat was in een fase dat we er financieel anders voor stonden", geeft trainer Slot tegenover RTV Rijnmond aan over het waarom Feyenoord de aanvaller destijds niet gehaald kon worden. Hoewel de optie is verlopen, kunnen de Rotterdammers na de miljoenenverkopen van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra eventueel een nieuwe poging wagen. "Cyriel is een spits die heeft aangetoond bij Feyenoord te passen. Op dit moment is er niets concreet, maar ik heb wel contact met hem." 

Onduidelijk is nog wel of dat zal gebeuren, al is zeker dat er (snel) versterkingen komen. "Nu is de vraag: hoe ga je het binnengekomen geld het beste uitgeven? En dat is de belangrijkste fase voor de club. Geef je veel geld uit aan een paar kwalitatief goede spelers of besteed je het aan veel meer spelers?", legt Slot uit. De coach verwacht nog minimaal zeven versterkingen in de rest van deze window.

Lees ook'Feyenoord wil vraagprijs Geertruida verhogen met nieuw contract'

Slot niet boos op Til

Ook kwam bij het regionale medium de transfer van Guus Til naar PSV ter sprake. "Nee, op menselijk gebied was het geen teleurstelling. Hij heeft de volledige vrijheid om zelf zijn keuze te maken. Dat is onderdeel van de voetballerij", weet de oefenmeester over Til. "Ik ben wel teleurgesteld dat hij weg is bij ons als voetballer, omdat hij onze topscorer was. En ergens is het vervelend dat hij naar de concurrent gaat. We waren wel bezig hem hier te houden. Dan heb je veel contact. Onze relatie is dusdanig dat hij het eerlijk heeft verteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen