Cambuur slaat weer fraaie transferslag, Ten Rouwelaar volgt Kompany

8 juli 2022, 19:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft donderdag na de komst van Silvester van der Water opnieuw een fraaie slag geslagen op de transfermarkt: João Virgínia (22) wordt het komende seizoen gehuurd van Everton. De goalie werd afgelopen seizoen verhuurd aan Sporting Portugal, met wie hij in de Champions League afgelopen seizoen nog tegen Ajax speelde.

De Portugees werd gezien als groot talent in de jeugd van Benfica en Arsenal en kwam zodoende uit bij Everton, voor wie hij in totaal tot drie wedstrijden kwam. Bij Sporting lag dat aantal met acht vorig seizoen niet heel veel hoger, waardoor een jaar als eerste keeper belangrijk zou zijn voor de ontwikkeling. Daarom kiest hij voor Leeuwarden, waar men dus geen enkele koopoptie heeft bedongen in de deal.

"Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij al heel volwassen, is het een fijne persoonlijkheid en beschikt hij bovendien al over de nodige ervaring op het allerhoogste niveau", licht technisch directeur Foeke Booy toe op de clubsite. "Het heeft even wat tijd gekost, maar we zijn zeer tevreden met dit resultaat. De contacten met zowel Everton en zijn agenten zijn zeer goed verlopen, ondanks de dat er veel interesse in João was."

Lees ookWaarom Heerenveen of PSV kan profiteren van Strand Larsen-transfer

Ten Rouwelaar naar Burnley

Waar Virgínia de overstap maakt van Engeland naar Nederland, bewandelt voormalig NAC Breda-keeper Jelle ten Rouwelaar de omgekeerde weg. Tegenwoordig is hij actief als keeperstrainer en was dat bij Anderlecht in de technische staf van Vincent Kompany. De voormalig verdediger is de nieuwe coach van Burnley en neemt de geboren Fries mee naar de Championship-club als wederom keeperstrainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen