Van Bommel hoeft bij Antwerp FC geen revanche op PSV en Wolfsburg

8 juli 2022, 22:42

Mark van Bommel (45) is niet extra gebrand op revanche omdat hij zowel bij PSV als VfL Wolfsburg voortijdig werd ontslagen. De Nederlandse coach voelt geen extra druk bij zijn avontuur bij Antwerp FC. "Ik wil me altijd bewijzen, maar niet speciaal omdat ik al eens werd ontslagen", vertelt de oefenmeester.

Dat doet hij tegenover Het Laatste Nieuws, geconfronteerd met een aantal thema's. Een daarvan was de vraag of hij zijn klus in België als een persoonlijk examen ziet. "Ik zit al heel lang in het voetbal en weet: als het slecht gaat, heeft de coach het gedaan. Trouwens, in mijn eerste jaar bij PSV haalden we 83 punten. In de vorige dertig jaar was je daarmee altijd kampioen, alleen toen niet", verdedigde Van Bommel zich ook nog eens.

Bij Antwerp FC ligt de druk ook hoog en is preses Paul Gheysens bijzonder veeleisend. "Dat de voorzitter en zijn familie nogal ongeduldig kunnen zijn? Die druk is toch juist mooi. Ongeduld is ambitie", vindt Van Bommel, die veel steun voelt vanuit technisch directeur Marc Overmars en de Nederlandse technische staf die hij kon samenstellen met Andries Ulderink en John Stegeman.

Lees ookOvermars legt lat hoog: "Ik wil graag Champions League spelen"

"Voor we hier begonnen, heb ik mijn speelwijze uitvoerig met mijn assistenten besproken. Zij staan erachter en weten exact wat ik bedoel. Ik moet hen kunnen vertrouwen en zij moeten mijn ideeën kunnen verwoorden", legt hij uit waarom het belangrijk is dat hij veel trainers kon meenemen. Voor de start van de competitie hoopt de coach nog enkele spelers van de huidige 27 te lozen. "Mijn ideaalbeeld? Een kern van 24 veldspelers en vier keepers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen