Blessuregevoelige Bijlow bescheiden over WK-kansen in Oranje

8 juli 2022, 23:43

Justin Bijlow (24) was onder Louis van Gaal de eerste keeper van het Nederlands elftal, maar kreeg voor de zoveelste keer in zijn loopbaan te maken met een blessure. Opnieuw lag hij maandenlang uit de roulatie en verloor daardoor tijdelijk zijn plek in Oranje. Richting het WK in Qatar wil de goalie daardoor niet al te uitgesproken zijn over of hij onder de lat zou moeten staan.

"Natuurlijk denk je eraan. Ik kan wel heel veel praten dat ik naar het WK moet, maar eerst moet je presteren bij je club en dan zien we het wel", houdt Bijlow zich bij RTV Rijnmond behoorlijk op de vlakte. Van Gaal koos niet voor niets voor de keeper van Feyenoord in Oranje, maar schakelde noodgedwongen door naar zowel Jasper Cillessen als ook Mark Flekken.

Bijlow wil vooral een seizoen blessurevrij blijven, maar weet ook dat hij die ambitie vooral op het veld moet laten zien in plaats van in woorden kenbaar te maken. "Dat heb ik de laatste drie jaar wel gezegd. We kijken gewoon dag voor dag", zegt hij over zijn vele blessures in de laatste jaren. Door een relatief snelle revalidatie pakte hij de Conference League-finale eind vorig seizoen overigens nog wel mee, maar de trip met Oranje werd hem daarna afgeraden door de dokters van Feyenoord.

Lees ook: Bijlow baalt van blessure-stempel: "Weet dat het anders zit"

"Het was een gekke periode. Ik had al een grapje gemaakt voor de halve finale dat ik er zou staan als we de finale zouden bereiken", blikt Bijlow terug op zijn pijlsnelle herstel. "In eerste instantie dacht ik dat het niet reëel zou zijn. Ik had keihard getraind daarvoor. En een maand voor de finale heb ik uiteindelijk alles op alles gezet om de finale te kunnen spelen. Het is gelukkig net aan gelukt. Het was een hectische, maar wel een mooie periode."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij een neutrale trainer zou hij vaste waarde zijn, maar van gaal heeft zijn voorkeuren qua club dat merk je aan alles.

Jacob
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Acht spelers met een Feyenoord-verleden op het WK van 2014 in de basis, waaronder spelers als Martins Indi, De Guzman, Clasie... Kuijt als rechtsback... Allemaal in het Nederlands elftal gebeurd onder Van Gaal. Even bij de feiten blijven. Hij houdt niet van het stadion en niet van blessures, maar hij heeft niets tegen Feyenoord.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd dat was 2014, nu met pappa blind naast hem heeft hij duidelijk niet altijd een heldere blik meer!.Die blind is een slak die totaal geen plaats zou mogen krijgen in oranje om er maar een te noemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen