Ronaldo in de Europa League? "Hij weet niet hoe de hymne klinkt!"

9 juli 2022, 10:20

Erik ten Hag is begonnen aan de loodzware opdracht om Manchester United terug te brengen naar de Engelse en Europese top. Dat lijkt de oud-trainer van Ajax te moeten gaan doen zónder Cristiano Ronaldo. Manchester United speelt komend seizoen in de Europa League en daar zit de Portugees niet op te wachten. Rio Ferdinand kan zich dat goed voorstellen.

Manchester United heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Door de komst van Jadon Sancho, Raphael Varane en Ronaldo werd de club genoemd als één van de belangrijkste kandidaten voor de landstitel, maar ze slaagde er uiteindelijk niet eens in om zich te kwalificeren voor de Champions League. De nieuwe werkgever van Ten Hag eindigde op de zesde plaats en moet daardoor genoegen nemen met Europa League-voetbal. Ronaldo is ondanks zijn leeftijd (37) nog enorm ambitieus en is dan ook niet van plan om volgend seizoen níét in de Champions League uit te komen.

De Portugees zou zijn vertrekwens inmiddels kenbaar hebben gemaakt bij de clubleiding. Dat maakte flink wat tongen los in Engeland, wat tot onbegrip leidde bij Ferdinand. "Ik begrijp niet waarom het groot nieuws is dat Cristiano niet blij is met de gang van zaken bij Manchester United'', werd de oud-verdediger van de week door Voetbal International geciteerd in zijn eigen podcast FIVE. "Waarom zou hij ook? Ik zou dat ook niet zijn. Als je gewend bent om prijzen te pakken en altijd op het hoogste niveau te spelen, en dat opeens allemaal ophoudt, kun je moeilijk tevreden zijn.''

Ronaldo is de topscorer aller tijden van de Champions League en mocht de cup met de grote oren al vijfmaal omhoog tillen. "Hij is niet blij met het mislopen van de Champions League. Hij weet niet eens hoe de hymne van de Europa League klinkt! Als dat nummer wordt gespeeld, vraagt hij zich af: moeten we hierop dansen?'', grapt Ferdinand, die teamgenoot was van Ronaldo tijdens diens eerste periode op Old Trafford. Hij ziet de Portugees deze zomer mogelijk naar Chelsea verkassen. De club uit Londen plaatste zich als nummer drie van de Premier League wél voor het miljardenbal.

Thailand

Manchester United speelt dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd onder leiding van Ten Hag. De oud-trainer van Ajax mag meteen aan de bak, want in het Rajamangale Stadion in Bangkok staat een ontmoeting met Liverpool op het programma. Ronaldo is niet met de selectie afgereisd naar Thailand. Volgens de club 'omdat hij extra vrije tijd heeft gekregen om een familieprobleem op te lossen'. Tyrell Malacia, de eerste aanwinst voor Ten Hag, en Donny van de Beek behoren daarentegen wel tot de selectie. Dat geldt ook voor Tahith Chong, die onlangs nog werd gelinkt aan Feyenoord.

Lees ook: Ten Hag kijkt terug op eerste weken bij Manchester United

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen