Dessers vindt het logisch dat Feyenoord veel geld krijgt voor Sinisterra

9 juli 2022, 11:57

Cyriel Dessers trok onlangs na een uitstekend seizoen de deur van De Kuip achter zich dicht. Hij is niet de enige speler van het elftal dat de finale Conference League-finale haalde die inmiddels is vertrokken. Ook Luis Sinisterra een nieuwe werkgever gevonden. De Colombiaan verruilde Feyenoord voor een recordbedrag voor Leeds United.

De Engelsen telden een slordige 25 miljoen euro neer voor zijn komst. Daarmee werd Sinisterra in één klap de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie. De transfersom kan door middel van bonussen zelfs nog oplopen tot 30 miljoen euro. Dessers verbaast zich niet over het feit dat Leeds United zoveel geld over had om Sinisterra naar de Premier League te halen. "Het type speler dat hij is, is tegenwoordig duur. Als je naar zijn kwaliteiten en statistieken kijkt, dan rechtvaardigen die zo'n grote stom'', vertelt de spits in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben blij dat Feyenoord zo'n groot bedrag voor hem krijgt, want dat verdienen ze ook'', aldus Dessers. "Dat kan hen helpen bij de opbouw van een nieuwe ploeg. Ik heb alle vertrouwen in de scouting van Feyenoord en in Arne Slot, dat die weer een heel goed team gaan samenstellen en bovenin mee gaan doen.'' De Rotterdammers wachten een heet restant van de zomer. Ook Bryan Linssen, Guus Till en Tyrell Malacia zijn komend seizoen immers niet meer te bewonderen in De Kuip. "Als je een Europese finale haalt, dan is het normaal dat jongens toptransfers maken'', vindt Dessers.

Dessers zelf bereidt zich momenteel met KRC Genk voor op het nieuwe seizoen in België, dat over twee weken officieel van start gaat met een bezoek aan landskampioen Club Brugge. Of Dessers dan aan de aftrap staat, is nog maar de vraag. Hij is pas net weer een paar dagen aan het trainen en heeft in de persoon van Paul Onuachu de Gouden Schoen-winnaar als concurrent. "Ik weet wat ik kan en ik heb wel wat laten zien in het afgelopen seizoen. Dan merken we wel of ik er bij de eerste competitiewedstrijden wel of niet sta. Daar ben ik vrij relaxed in.''

Lees ook: Feyenoord opent deur naar Dessers: "Ik heb wel contact met hem"

Transfer

Een transfer behoort ook nog altijd tot de mogelijkheden. Zelfs een rentree bij Feyenoord valt niet uit te sluiten. De Rotterdammers hoopten Dessers na vorig seizoen al definitief over te nemen, maar toen kwamen de partijen er niet uit. Volgens de spits staat de deur altijd op 'een kiertje'. "Die kan altijd weer opengeduwd worden. Het is voor mij zeker geen gesloten boek en voor hen denk ik ook niet. Ik heb bij Feyenoord een fantastische tijd gehad. Dat vergeet ik niet zomaar en dat zit nog steeds in mijn achterhoofd.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen