'Geen Marseille voor Bazoer, Dolberg kan naar de Premier League'

9 juli 2022, 14:17

Riechedly Bazoer draagt komend seizoen niet het shirt van Olympique Marseille. De verdediger, die sinds zijn vertrek bij Vitesse op zoek is naar een nieuwe werkgever, stond weliswaar in de belangstelling van de Franse topclub, maar die ziet toch af van zijn komst.

Dat meldt La Provence althans. Bazoer trok onlangs transfervrij de deur van het Gelredome achter zich dicht, maar zit nog altijd zonder club. Daar gaat Olympique Marseille dus geen verandering in brengen. De nummer twee van Frankrijk in het afgelopen seizoen had volgens bronnen dicht bij French Football News al een akkoord met Bazoer, maar toen stond Jorge Sampaoli nog voor de groep. Igor Tudor, de opvolger van de vertrokken Sampaoli, heeft naar verluidt een streep gezet door de komst van Bazoer. 

FC Utrecht meldde onlangs dat Bazoer meetraint met Jong FC Utrecht om zijn conditie op peil te houden. Van een contract bij FC Utrecht is echter geen sprake. Bazoer heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar het buitenland. Eerder werd hij nog in verband gebracht met Feyenoord. De Rotterdammers wilden hem in januari overnemen van Vitesse, maar de partijen kwamen er niet uit. Bazoer droeg in het buitenland eerder het shirt van VFL Wolfsburg en FC Portugal. Zijn avontuur in zowel Duitsland als Portugal werd echter geen succes.

Dolberg

Nog meer transfernieuws uit Frankrijk. Kasper Dolberg zou de Ligue 1 deze zomer namelijk kunnen verruilen voor de Premier League. De Deen, die momenteel onder contract staat bij OGC Nice, kan rekenen op de nadrukkelijke belangstelling van Brentford. Dat meldt Get French Football News althans. Volgens het Franse medium heeft Brentford zelfs al een lijntje uitgegooid. Hoewel Dolberg bij Nice nog een contract heeft tot medio 2024, staan de Fransen niet onwelwillend tegenover een vertrek van de spits.

Dat kan niet los worden gezien van het systeem waarin hoofdtrainer Lucien Favre komend seizoen wil aantreden. Verwacht wordt dat hij kiest voor een 4-3-3-formatie, waardoor Dolberg mogelijk moet wijken. Vorig seizoen vormde hij nog geregeld een koppel met Andy Delort.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen