Uitvallen Mats Wieffer flinke smet op oefenzege Feyenoord

9 juli 2022, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een oefenzege op Red Bull Salzburg geboekt. Dankzij doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Mohamed Taabouni werd de kampioen van Oostenrijk met 1-2 verslagen. Flinke smet op de overwinning was het uitvallen van Mats Wieffer. De zomeraanwinst moest het veld per brancard verlaten nadat hij een ogenschijnlijk vervelende blessure opliep.

Waar Feyenoord vorige week tegen FC Kopenhagen (0-7 nederlaag) met een B-team aantrad, stuurde Arne Slot tegen Salzburg een sterk elftal het veld in. Orkun Kökcü (ziek) ontbrak weliswaar, maar met onder meer spelers als Marcos Senesi, Lutsharel Geertruida en Fredrik Aursnes stonden desalniettemin spelers binnen de lijnen die kunnen wedijveren op Europese subtopniveau.

Desondanks kwamen de Rotterdammers al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Dijon Kameri. Het antwoord volgde na ruim een half uur, toen Alireza Jahanbakhsh met een schuiver voor de gelijkmaker tekende. Met een compleet nieuw elftal trok Feyenoord in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. De van AZ overgekomen Mohamed Taabouni opende tien minuten na rust zijn rekening voor de Rotterdammers en bezorgde Feyenoord daarmee ook de zege.

Tegenvaller voor Feyenoord was het uitvallen van Wieffer, een kwartier voor tijd. De middenvelder, overgekomen van Excelsior, ging op het moment dat de bal niet in de buurt naar de grond. Het leek erop dat hij (licht) werd aangeraakt door een tegenstander, waarna hij zich verstapte. Wieffer werd enige tijd op het veld behandeld aan zijn blessure en vervolgens van het brancard richting de zijlijn gedragen.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow, Pedersen, Trauner, Senesi, Hendrix, Geertruida, Aursnes, Toornstra, Jahanbakhsh, Danilo, Walemark

Opstelling Feyenoord tweede helft: Jansen, Hall, Wieffer (77. Bozenik), Valk, Benita, Kleijn, Bassett, Karim, Naujoks, Groen, Taabouni

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!