PSV met harde cijfers onderuit tegen Arminia Bielefeld

9 juli 2022, 17:27   Bijgewerkt: 9 juli 2022, 18:08

PSV is zaterdagmiddag tegen een stevige oefennederlaag aangelopen. In het Duitse Gütersloh ging de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij met 4-0 onderuit tegen Arminia Bielefeld. Luuk de Jong vierde met de aanvoerdersband om zijn bovenarm zijn rentree in het PSV-shirt, terwijl Guus Til en Xavi Simons hun eerste minuten voor de Eindhovenaren maakten.

PSV startte de wedstrijd in een sterke opstelling. Zomeraanwinst Walter Benítez stond tussen de palen, terwijl Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Derrick Luckassen en Philipp Max in de defensie plaatsnamen. Het middenveld werd gevormd door Marco van Ginkel, Joey Veerman en Til, terwijl Noni Madueke, De Jong en Cody Gakpo voorin de dienst uitmaakten. Een op papier sterk elftal, dat slordig speelde en zo halverwege tegen een 2-0 achterstand aankeek.

De wedstrijd was nog maar tien minuten oud of Arminia Bielefeld stond met 1-0 voor. Benítez tikte een verkeerde terugspeelpass van Van Ginkel over de lat, waarna de Duitsers uit een indirecte vrije trap vanaf vijf meter de 1-0 maakten. Een klein half uur later incasseerde PSV het volgende tegendoelpunt en weer ging er een persoonlijke fout aan vooraf. Veerman leidde balverlies op het middenveld, waarna Janni Serra de 2-0 voor zijn rekening nam.

Van Nistelrooij wisselde halverwege de wedstrijd een hoop spelers en bracht onder meer Xavi Simons binnen de lijnen. Hij was tien minuten na rust op negatieve wijze betrokken bij de 3-0 van Arminia Bielefeld, al zag ook Luckassen er niet goed uit. De verdediger van PSV kreeg de treffer op zijn naam. Het vierde doelpunt van de Duitsers werd een paar minuten voor tijd gemaakt. Ditmaal keek de verdediging apathisch toe hoe Noel Niemann vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot.

Opstelling PSV eerste helft: Benítez, Hoever, Teze, Luckassen, Max, Van Ginkel, Til, Veerman, Madueke, De Jong, Gakpo.

Opstelling PSV tweede helft: Drommel, Hoever, Seelt, Luckassen, Max, Veerman, Van Ginkel, Simons, Bakayoko, Vertessen, Madueke (Antonisse, Vos, Kreekels, Saibari, Ledezma en Sambo vielen bij een 3-0 tussenstand nog in)