Dompers voor Oranje: twee basiskrachten vallen voor rust uit

9 juli 2022, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen hebben in de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap voor vrouwen een forse tik moeten verwerken. In de topwedstrijd tegen Zweden moest aanvoerder en eerste keeper Sari van Veenendaal de strijd al na twintig minuten staken. De ernst van de blessure is nog niet bekend. 

De doelvrouw van PSV kwam onbesuisd uit bij een vrije trap, waarna ze op twee andere speelsters knalde. Daar hield ze dermate veel schade aan over dat ze de strijd moest staken. Van Veenendaal werd vervangen door Daphne van Domselaar. De reservekeeper maakt pas voor de tweede keer haar opwachting namens het Nederlands elftal. Zij verdedigt normaliter het doel van FC Twente. Niet alleen Van Veenendaal raakte voor rust geblesseerd. Ook Aniek Nouwen moest met fysieke klachten naar de kant worden gehaald. Zij werd na 41 minuten vervangen door Marisa Olislagers.

Op het moment dat Van Veenendaal naar de kant moest worden gehaald, stond de brilstand nog op het bord. Het uitvallen van de aanvoerder is een grote domper voor de Nederlandse vrouwen. De 32-jarige sterkhouder stond al 91 interlands tussen de palen van Oranje. Vijf jaar geleden hielp ze haar land aan de Europese titel.

De laatste maanden stelt Van Veenendaal regelmatig teleur onder de lat bij Oranje. De roep om een wisseling van de wacht op doel is onder supporters daardoor groot. Bondscoach Mark Parsons hield echter vertrouwen in de ervaren kracht.

Volg hier: liveblog van de wedstrijd tussen Nederland en Zweden

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De gouden generatie is voorbij, de sterkhouders zijn op tijd gestopt. 😅

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die van Veenedaal is toch ook verleden tijd en zo lomp en onbeholpen op dat doel en nauwelijks 50 cm van de grond komen. Tegen Engeland deed ze het net nog niet in der broek, wat een angsthaas en trijfelaar. Lieke Martens mogen ze van mij ook wel inwisselen. die begint nu echt sterallures te vertonen

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is fijn om weer nieuwe talenten langzaam in te laten vallen. Ik ken de dames niet zo goed, maar ik wil de vrouwen vanaf dit seizoen gaan volgen. Weet iemand waar ik evt. samenvattingen kan zien van de Eredivisie? Of Champions League?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Espn zelfs een wedstrijd live.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Thnx!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen