'Man United trekt zich terug in strijd met Ajax om Brobbey'

9 juli 2022, 22:38

Brian Brobbey wordt al weken begeerd door Ajax, maar niet alleen de Amsterdammers hebben interesse in zijn diensten. Engelse media verrasten afgelopen week door te melden dat ook het Manchester United van Erik ten Hag interesse zou hebben. United ziet echter alsnog af van zijn komst.

Dat meldt Manchester Evening News. De Engelse topclub heeft daadwerkelijk aan de komst van de twintigjarige spits gedacht, maar is tot de conclusie gekomen dat het binnenhalen van de aanvaller een onmogelijke taak wordt. De club heeft te horen gekregen dat Brobbey zelf zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar de Amsterdamse topclub.

Lees ook: 'Topoverleg' bij Ajax: "Zo'n bedrag krijg je misschien nooit meer"

Een akkoord tussen Ajax en zijn huidige werkgever RB Leipzig is echter verre van dichtbij. De Duitsers verlangen een transfersom van rond de 25 miljoen euro voor de spits, terwijl Ajax niet bereid is om verder te gaan dan 15 miljoen euro. Brobbey verkaste vorig jaar zomer nog transfervrij naar Duitsland, nadat hij zijn contract niet wilde verlengen.

Desondanks houden de Amsterdammers vertrouwen in de komst van de spits van Jong Oranje. Eerder legde Ajax al Steven Bergwijn vast. Voor hem betaalde de landskampioen ruim dertig miljoen euro.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen