Waarom Vlap níét voor het geld koos: "Nog nergens meegemaakt"

10 juli 2022, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente slaagde er afgelopen week in om Michel Vlap definitief vast te leggen. Helemaal zeker was het nog niet dat hij inderdaad zou kiezen voor de club waar hij vorig seizoen al op huurbasis speelde. Fortuna Sittard deed hem een financieel aantrekkelijker aanbod. De middenvelder legde uit waarom zijn keuze uiteindelijk toch op Twente is gevallen.

In zijn gesprek met Voetbal International maakte Vlap geen geheim van de interesse van Fortuna. "Ik heb een heel goed gesprek gehad daar. Echt, ik had een heel goed gevoel bij trainer Sjors Ultee en bij het plan dat er daar nu ligt. Maar Twente stond al zó ver voor; door het jaar dat ik heb gehad, door de achterban, door hoe ik me thuis voel bij deze club. Voor mij als gevoelsmens was dat allemaal lastig om aan de kant te zetten."

Een uitgemaakte zaak was het nog niet. Het gesprek met de trainer deed Vlap zeer twijfelen of hij niet toch voor Fortuna moest kiezen, waar hij bovendien meer kon verdienen. "Om het daar nu over te hebben... Maar goed, we hoeven het ook niet onder stoelen of banken te schuiven. Het klopt wel. Het was een heel goede aanbieding. Maar ik heb puur gekozen voor het plezier en voor mijn gevoel. Financiën zijn ook belangrijk, maar ik denk dat geluk het belangrijkst is."

Waardering

Dat ondervond hij ook afgelopen seizoen al in Enschede. "Ik voel me echt gewaardeerd, wat ik eerder ook bij sc Heerenveen had. En ik ben in een nuchtere omgeving, dat spreekt mij heel erg aan. De groep is grotendeels intact gebleven, de sfeer ook. Ik heb nog nergens zo'n selectie meegemaakt. Dat we het onderling zo leuk hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen