Meer problemen voor Oranjevrouwen: Groenen loopt corona op

10 juli 2022, 12:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen zullen het op het EK voorlopig moeten stellen zonder middenvelder Jackie Groenen. Zij is zondag positief getest op corona en moet daarom in quarantaine. Dat nieuws werd gemeld via de officiële kanalen van de Oranjevrouwen. 

Zaterdagavond, een dag voor het nieuws van de besmetting, speelde Groenen nog mee in de eerste wedstrijd van het EK tegen Zweden (1-1). De middenvelder stond negentig minuten op het veld. Woensdag vervolgt Oranje het toernooi met de wedstrijd tegen Portugal, die Groenen dus hoogstwaarschijnlijk zal moeten missen. Het is voor bondscoach Mark Parsons te hopen dat verdere besmettingen binnen de selectie uitblijven. 

Dat laatste geldt des te meer omdat Parsons tijdens de wedstrijd ook al twee spelers zag wegvallen. Keeper Sari van Veenendaal liep al vroeg in de wedstrijd een blessure op en kort daarna moest ook verdediger Aniek Nouwen haar wedstrijden staken. De ernst van hun blessures is nog niet bekend; de twee werden na afloop van het duel in het ziekenhuis onderzocht. 

Ook de duur van de afwezigheid van Groenen zelf is afwachten. De KNVB heeft gecommuniceerd dat de middenvelder weer mag aansluiten als ze klachtenvrij is en een negatieve test kan overleggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bizar dat de paniek om een snotneusje nog steeds zo prominent aanwezig is. De KNVB had geen enkel probleem de principes jegens Belarus overboord te gooien wanneer het uitkwam, ik zou dat ook voor deze snotneuspaniek doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen