Succesverhaal voor Parsons: Roord bloeit op onder nieuwe bondscoach

10 juli 2022, 13:11

Een schot van Jill Roord leverde de Oranje Leeuwinnen zaterdagmiddag een punt op in de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden (1-1). Toeval was het niet dat juist zij de gelijkmaker voor haar rekening nam. De middenvelder wordt namelijk steeds belangrijker voor Oranje, waarbij bondscoach Mark Parsons mogelijk een rol speelt.

Roord speelde tot dusver tien wedstrijden onder de bondscoach, die in september 2021 het stokje overnam van succestrainer Sarina Wiegman. In die tien wedstrijden scoorde ze al liefst acht keer. Daarmee is ze nog maar drie doelpunten verwijderd van de elf treffers die ze onder Wiegman maakte. Daar had ze echter 59 wedstrijden voor nodig. 

Met de acht treffers is Roord nog net geen topscorer van het tijdperk Parsons. Die eer gaat (uiteraard) naar Vivianne Miedema. Sinds de aanstelling van de Engelsman was zij al goed voor elf doelpunten. In tegenstelling tot Roord liet zij dat echter ook al zien toen Wiegman aan het roer stond. Toen al groeide Miedema uit tot topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. 

Reactie Roord

Met het 1-1 gelijkspel tegen Zweden kon Roord leven, vertelde ze na afloop aan de media-afdeling van de UEFA. "Zweden is duidelijk een erg sterk team. 1-1 is acceptabel, voor ons en voor hen. Onze blessures kwamen onverwacht. We moesten van keeper wisselen, wat niet vaak voorkomt. Maar Daphne van Domselaar deed het geweldig, en wij als team hebben goed gespeeld. We hebben niks anders gedaan. We zijn vol gas blijven gaan en hebben een goede tweede helft op de mat gelegd."

Lees ook: Meer problemen voor Oranjevrouwen: Groenen loopt corona op

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen