Bosz hoort vertrekwens sterkhouder; opvolgers Aké in beeld bij City

10 juli 2022, 15:17

Peter Bosz gaat het nieuwe seizoen mogelijk in zonder sterkhouder Lucas Paquetá. De 24-jarige aanvallende middenvelder van Olympique Lyonnais heeft de club gevraagd hem te laten vertrekken. Bij een goed bod is Lyon bereid om mee te werken aan zijn vertrekwens.

Dat schreef L'Équipe deze zondag. Hoewel hij zijn toekomst ergens anders ziet, is Paquetá deze week nog wel aangesloten bij Bosz' voorbereiding op het nieuwe seizoen. Intussen wacht de club geduldig af welke aanbiedingen er binnen komen. Onlangs mislukte een poging van Newcastle United om de Braziliaan naar de Premier League te halen.

Volgens FootballTransfers vertegenwoordigt Paquetá een marktwaarde van 31 miljoen euro, waarmee uit de huidige selectie alleen Romain Faivre (34 miljoen) duurder is. In Lyon ligt hij nog tot 2025 vast, waardoor de club in onderhandelingen sterk staat. Afgelopen seizoen was Paquetá in de ploeg van Bosz goed voor elf goals en zeven assists in 44 wedstrijden (alle competities). 

Opvolgers Aké in beeld

In Engeland wacht Manchester City af tot Chelsea met genoeg geld over de brug komt om Nederlander Nathan Aké over te nemen. Daarbij wordt een bedrag genoemd van bijna vijftig miljoen euro. In de tussentijd sorteert de regerend landskampioen voor op zijn vertrek, waarbij Josko Gvardiol hem zou moeten vervangen. Dat schreef transferkenner Fabrizio Romano.

RB Leipzig zal het The Citizens echter moeilijk maken om de twintigjarige Kroaat met langlopend contract (tot 2026) los te weken. Ook Marc Cucurella, een linksbenige verdediger van Brighton & Hove Albion, is nadrukkelijk in beeld bij City. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen