Enthousiasme over Ten Hag: "Het gaat vooralsnog heel erg goed"

11 juli 2022, 08:41   Bijgewerkt: 11 juli 2022, 09:38

Erik ten Hag is op trainingskamp met Manchester Untied en heeft zijn eerste weken als hoofdtrainer van The Red Devils erop zitten. Op de Zweedse verdediger Victor Lindelöf heeft de Nederlandse oefenmeester veel indruk gemaakt.

In gesprek met ESPN is de Zweed uitgebreid ingegaan op de werkwijze van de oud-trainer van Ajax, maar blikte hij eerst even terug op de ondermaatse prestaties van het vorige seizoen: "Natuurlijk ging het niet op de manier zoals we het voor ons zagen. Maar dat is het verleden. Iedereen kijkt vooruit, heeft zin in de samenwerking met de nieuwe trainer. We willen niet achteruit, maar vooruit kijken", aldus de 27-jarige centrumverdediger.

Lindelöf heeft in de eerste weken met Ten Hag al wel grote, positieve, veranderingen opgemerkt. "De trainingen zijn serieuzer geworden. Vanaf de eerste dag legde hij uit wat hij van ons wil zien. Hij heeft veel aandacht voor de details, dat is de grootste verandering", merkt de Zweed op, die over het algemeen zeer tevreden is over de aanpak van Ten Hag. "Het gaat vooralsnog heel erg goed."

In Engeland kreeg de 52-jarige trainer al de bijnaam 'the conductor', oftewel: de dirigent. Daarmee doelt men op het feit dat Ten Hag bij de Engelse club de nadruk erg legt op de details. "Het is heel goed en belangrijk dat hij er zo mee bezig is", geeft Lindelöf aan. "Hij wil dat wij op een bepaalde manier gaan spelen, dus moet hij dat overdragen aan de spelers. Als iets niet klopt of niet volledig naar zijn wensen is, legt hij het opnieuw uit om aan te geven wat hij wil."

Lees ookTen Hag zorgt voor optimisme bij United: "Dat is veelbelovend"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen