Van Hecke gaat voor zijn kans: "Zou wat zijn hè, tegen Ronaldo"

11 juli 2022, 09:23

Na op huurbasis te zijn uitgekomen voor Blakckburn Rovers meldt Jan Paul van Hecke zich weer bij Brighton & Hove Albion. De Nederlandse verdediger hoopt door de ervaring die hij in de afgelopen twee seizoenen heeft opgedaan te slagen in de Premier League.

De Zeeuwse centrumverdediger werd in de zomer van 2020 door Brighton overgenomen van NAC Breda, waarna hij op huurbasis ervaring ging opdoen. Zo kwam Van Hecke eerst een jaar uit voor sc Heerenveen, waarna hij in het vorige seizoen kilometers maakte in de Championship bij Blackburn Rovers. Nu hoopt de 22-jarige centrale verdediger zich te laten zien bij Brighton.

"We gaan hopelijk een mooie voorbereiding draaien en dan gaan we zien wat er gaat gebeuren", zo geeft hij aan in gesprek met Omroep Zeeland. "Vorig jaar was het niveau echt hoog en dacht ik: zo, ik moet nog echt stappen maken. Alleen heb ik nu echt een goed seizoen gedraaid en ben ik aan het Engelse voetbal gewend. Dat scheelt ook wel veel, ik ben benieuwd hoe ik ervoor sta."

Het afgelopen seizoen kwam Van Hecke uit voor Blackburn Rovers, dat op een achtste plek eindigde in de Championship."Ondanks mijn blessure wilden ze mij graag hebben, daar sprak vertrouwen uit", "Het is een heel intensieve en fysieke competitie. Of het beter is dan de Eredivisie weet ik niet", geeft Van Hecke aan. "Je kan dat niet echt vergelijken om dat het twee totaal andere competities zijn."

Het komende seizoen hoopt Van Hecke in ieder geval actief te zijn in de Premier League. Met Brighton treft hij het Manchester United van Erik ten Hag op de eerste speeldag. "Het zou wat zijn hé. Debuteren tegen Cristano Ronaldo op Old Trafford. We gaan het zien. Spelen in de Premier League was het ultieme doel voor mij als kleine jongen", besluit de voormalig-NAC'er.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen