'Rooney heeft in Amerika een nieuwe trainersklus gevonden'

11 juli 2022, 09:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wayne Rooney gaat in de Major Soccer League aan de slag als trainer. De Britse oefenmeester, die de afgelopen jaren coach was bij het noodlijdende Derby County, wordt snel gepresenteerd als nieuwe trainer van DC United.

Met dat nieuws pakt The Athletic maandag uit. Volgens het Engelse medium hebben allebei de partijen inmiddels een akkoord bereikt, waardoor het wachten is op de presentatie. Rooney degradeerde het afgelopen seizoen met Derby County naar het derde niveau van Engeland. Het was voor de topscorer aller tijden van de Engelse ploeg een onmogelijke taak om het in een financiële ciris verkerende Derby County in de Championship te houden. De club kreeg maar liefst 21 punten in mindering

In Amerika zal stapt Rooney ook niet bij een rustige club binnen, want DC United heeft het erg lastig. Zo werd er afgelopen weekend met maar liefst 7-0 verloren van Philadelphia Union, waarna alle alarmbellen zijn afgegaan. DC United staat voorlaatste in de Eastern Conference, waardoor er een flinke uitdaging ligt voor de 36-jarige trainer. 

Wel komt Rooney in een bekende omgeving terecht, aangezien hij in 2018 zelf als voetballer nog uitkwam voor DC United. Destijds besloot hij in 2019 Amerika al weer te verlaten, aangezien hij de mogelijkheid kreeg om met Philip Cocu bij Derby County aan de slag te gaan. Daarna kwam hij bij The Rams op eigen benen te staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen