Pogba is terug bij Juventus: dit gaat hij verdienen in Turijn

11 juli 2022, 11:38

Juventus heeft maandagochtend de terugkeer van Paul Pogba bevestigd. De club uit Turijn communiceert via de officiële kanalen dat de 29-jarige middenvelder voor vier seizoenen is vastgelegd. Pogba, die transfervrij overkomt van Manchester United, wordt bij Juventus een vaan de grootverdieners van de Serie A.

Fabrizio Romano kent de details van het contract van Pogba. Allereerst krijgt de flamboyante middenvelder een tekenbonus van 2,5 miljoen euro, zonder dat hij ook maar één bal heeft geraakt. Zijn jaarsalaris bedraagt een slordige acht miljoen euro. Netto, welteverstaan. Daar komen nog enkele miljoenen aan bonussen bij.

De terugkeer van Pogba hing al een tijdje in de lucht. Zes jaar geleden werd de middenvelder nog voor ruim honderd miljoen euro verkocht aan Manchester United. Hoewel de middenvelder enkele goede periodes heeft gekend in Engeland, slaagde hij er niet in voor langere tijd helemaal onbetwist te zijn. United wilde desondanks door met Pogba, maar de Fransman had zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur.

Helemaal nieuw is het avontuur van Pogba bij Juventus natuurlijk niet. Eerder speelde hij vier seizoenen voor de club uit Turijn. Tussen 2012 en 2016 won Pogba liefst acht prijzen met Juventus: vier keer de Serie A, twee keer de Coppa Italia en tweemaal de Suppercoppa. Het is nog onduidelijk of Pogba volgend seizoen ook gaat samenspelen met Matthijs de Ligt. De centrale verdediger staat nog wel onder contract bij Juventus, maar geniet belangstelling van Bayern München.

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oké nu weten wat hij gaat verdienen en nu maar weer afwachten wat hij gaat presteren. De laatste keer dat ik Pogba zijn topniveau heb zien halen was op het WK van 2018 met Kanté naast hem die al het vuile werk voor hem opknapte. Als je hem echt in zijn kracht wil laten voetballen moet er een stofzuiger achter hem staan. Benieuwd wie die rol bij Juve in gaat vullen (Zacaria en Locatelli lijken me zeker geschikt.)

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik had hem eigenlijk liever naast Wijnaldum op het PSG bankje gezien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen