Waarom FC Barcelona ver wil gaan voor de 33-jarige Lewandowski

11 juli 2022, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona haalde Franck Kessié en Andreas Christensen naar Camp Nou en staat op het punt zich te versterken met Raphinha. Maar daarmee is de Catalaanse grootmacht nog niet klaar op de transfermarkt. De naam van Robert Lewandowski prijkt nog altijd bovenaan het verlanglijstje. De Pool wordt volgende maand 34 jaar, maar FC Barcelona is desondanks bereid tientallen miljoenen te betalen voor zijn komst.

En daar zijn meerdere redenen voor te bedenken. De eerste is een inkoppertje: doelpunten. Noem de naam van Lewandowski en je kunt het telraam er meteen bij pakken. De Pool kwam vooralsnog 384 keer uit in de Bundesliga en vond maar liefst 312 keer het net. Ook op zijn 33e blijft hij scoren, scoren en nog eens scoren. Vorig seizoen was hij in de competitie goed voor 35 doelpunten in 34 wedstrijden, terwijl hij in de Champions League 13 keer doel trof in 10 duels. Lewandowski is een garantie voor doelpunten en dat zal hij voorlopig blijven.

FC Barcelona is toe aan een ouderwetse doelpuntenmaker. De Catalanen leverden de voorbije jaren nogal wat treffers in door het vertrek van Luis Suárez in 2020 en Lionel Messi een jaar later. Vorig seizoen kroonde Memphis Depay zich tot clubtopscorer in de competitie. De Oranje-international scoorde 12 keer in 27 wedstrijden. De topscorer die slechts 12 keer scoort, dat aantal past natuurlijk niet bij een club met zo'n status. De in januari gearriveerde Pierre-Emerick Aubameyang prikte ook nog wel wat binnen – elf om precies te zijn – maar in de laatste zes competitiewedstrijden maakte hij er nog slechts twee.

Topselectie

Reden twee waarom FC Barcelona al meermaals een miljoenenbod heeft neergelegd bij Bayern München voor de komst van Lewandowski: Xavi wil op elke positie twee topspelers ter beschikking hebben. Niet voor niets gaat FC Barcelona zich versterken met Raphinha en blijft Ousmane Dembélé in Catalonië. Voor de spitspositie heeft Xavi momenteel weliswaar de keuze uit Aubameyang en Memphis, maar de Nederlander mag vertrekken. Zijn contract loopt volgend jaar af en het lijkt er momenteel niet op dat Barça dat wil gaan verlengen. Mocht Memphis vertrekken en Lewandowski komen, heeft Xavi met de Pool en Aubameyang twee topspitsen in zijn selectie.

Lees ook: 'FC Barcelona gaat overstag en legt 72 miljoen euro op tafel'

Wereldster

312 doelpunten in 384 wedstrijden. Mocht FC Barcelona Lewandowski losweken bij Bayern München, haalt het één van de beste spitsen uit de historie van de Bundesliga in huis. Lewandowski zou de Spaanse competitie, maar vooral FC Barcelona de gewenste boost bezorgen. Na het pijnlijke vertrek van Messi naar Paris Saint-Germain heeft Barça eigenlijk geen échte ster meer rondlopen. Ansu Fati, Pedri en Gavi zijn grote talenten, maar hebben nog (lang) niet de status van wereldster. Die heeft Lewandowski wel. De Pool is een speler waar de jonge spelers naar op kunnen kijken en belangrijker nog: hij zorgt voor inkomsten (denk aan shirt- en ticketverkoop). En die kan Barça goed gebruiken…

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet toch eigenlijk niet mogen , club heeft nog geen euro meer van zichzelf. Elke club in een ander land , was failliet gegaan. Maar Barca kan gewoon blijven doorgaan .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen