Dilrosun heeft goed nieuws voor Slot: "Links, rechts, overal"

11 juli 2022, 21:30

Javairô Dilrosun is binnenkort te bewonderen in De Kuip. De vleugelspeler komt over van Hertha BSC en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Dilrosun kijkt er naar uit om het Feyenoord-shirt te dragen en hoopt binnenkort in gesprek te gaan met een clublegende.

De zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe vleugelspeler raakte vorige week in stroomversnelling nadat Leeds United van Luis Sinisterra de duurste uitgaande speler in de Rotterdamse clubhistorie had gemaakt. Dilrosun stond echter al een tijdje op het verlanglijstje. Arne Slot is een groot fan van hem. "Ik sprak hem een hele lange tijd terug. Toen bleek dat hij mij het liefst op de tienpositie achter de spits of als rechtsbuiten wilde gebruiken'', vertelt Dilrosun voor de camera van het clubkanaal over zijn gesprekken met Slot.

Door het vertrek van Sinisterra is de kans groot dat Dilrosun de linksbuitenpositie krijgt toegewezen. "Nu is Luis natuurlijk weg, maar ik kan ook linksbuiten. Het maakt mij dus niet uit'', aldus de kersverse nieuwe aanvaller van Feyenoord. Dat is prettig nieuws voor Slot, want op de aanvallende posities is er natuurlijk het een en ander veranderd. Reiss Nelson keerde terug naar Arsenal, terwijl Guus Til een transfer naar PSV verkoos boven een langer verblijf in De Kuip. Dilrosun staat klaar om de voorhoede een boost te geven. "Ik kan overal spelen. Waar het team mij nodig heeft dit seizoen, daar zal ik spelen.''

Lees ook: Dilrosun geeft uitleg bij keuze voor Feyenoord: "Al lang contact''

Van Hanegem

Dilrosun draagt vanaf heden het shirt van de club waar zijn idool uitgroeide tot één van de beste voetballers in de Nederlandse geschiedenis. Hij vertelt dat hij vroeger veel naar Van Hanegem heeft gekeken. "Ik denk dat hij de grootste speler is in de historie van Feyenoord. Nu speel ik daar, dus probeer ik het gewoon goed te doen zodat hij naar mij kijkt. Ik hoop ook gewoon een gesprek met hem te hebben over de club zelf, dat hij mij kan uitleggen waar de club voor staat.''

Over zijn ambities is Dilrosun duidelijk. Hij hoopt met Feyenoord het gat ten opzichte van Ajax en PSV te dichten. Ook wil hij zo ver mogelijk komen in de Europa League. Persoonlijk hoopt Dilrosun lekker veel te gaan spelen en bij veel doelpunten betrokken te zijn. Wellicht speelt hij zich dan weer in de kijker van het Nederlands elftal. De vleugelspeler kwam vooralsnog één keer uit voor Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen