Titelkoorts: Engeland en Wiegman verpletteren Noorwegen

11 juli 2022, 22:51

De Engelse vrouwenploeg heeft maandagavond helemaal niets heel gelaten van Noorwegen. Vijf dagen na de moeizame 1-0 overwinning op Oostenrijk stond er geen maat op de ploeg van Sarina Wiegman: 8-0. De Noren mochten blij zijn dat de schade 'beperkt' bleef tot acht tegentreffers.

Er wordt veel verwacht van Engeland. Niet in de laatste plaats omdat Wiegman de bondscoach is. Wiegman veroverde in 2017 nog de Europese titel met Oranje. Deze zomer waagt ze een poging met Engeland. De start is in ieder geval veelbelovend. De eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk verliep weliswaar stroef, maar maandagavond in het American Express Community Stadium bewees Engeland één van de topfavorieten te zijn voor de eindzege.

Duitsland boekte afgelopen vrijdag een 4-0 overwinning op Denemarken, Frankrijk maakte er zondagavond vijf in één helft tegen Italië en Engeland… Dat mocht in de eerste helft van het tweede groepsduel met Noorwegen liefst zes keer juichen. Het gastland opende al na twaalf minuten de score: Georgia Stanway schoot raak uit een makkelijk gegeven strafschop. Daarna was er simpelweg geen houden meer aan voor Noorwegen. Lauren Hemp maakte er vrij snel 2-0 van, waarna Ellen White en Beth Mead (beiden tweemaal) de ruststand op 6-0 bepaalden.

Een nachtmerrie werd werkelijkheid voor de Noren, die afgelopen donderdag nog een prima indruk maakten tegen Noord-Ierland en met 4-1 zegevierden. In het American Express Community Stadium maakten ze echter geen schijn van kans. De Italianen, zondag 45 minuten lang weggespeeld door Frankrijk, voelden zich na het zien van de eerste helft in Brighton and Hove ongetwijfeld een stuk beter. Noorwegen moest vrezen voor de dubbele cijfers, maar gelukkig voor de ploeg van Martin Sjögren deed Engeland het in de tweede helft wat rustiger aan.

Records

Wiegman haalde basisspelers Fran Kirby, Rachel Daly en White na een klein kwartier spelen in het tweede bedrijf naar de kant, waarna het niveau logischerwijs wat minder waar. Engeland prikte er echter nog wel twee treffers bij: invaller Alessia Russo knikte raak voor de 6-0 en Mead maakte er na 81 minuten met haar derde van de avond 8-0 van. Voor Noorwegen resteerden nog negen bange minuten, maar gescoord werd er niet meer.

Engeland is drie punten en twee records rijker: de grootste uitslag ooit op een EK vrouwen en het eerste land dat acht keer scoort in een wedstrijd op een EK-eindronde. En dan zijn Wiegman en haar spelers ook al zeker van de kwartfinale. Een mooie avond dus voor het gastland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen