Barcelona-hart Dani Alves bloedt: "De club heeft gezondigd"

12 juli 2022, 08:51

Dani Alves heeft in een interview met The Guardian zijn ongenoegen uitgesproken over de manier waarop hij is vertrokken bij FC Barcelona. De club geeft volgens de Braziliaanse rechtervleugelverdediger niet meer om de mensen die er geschiedenis hebben geschreven.

Alves maakte vorig jaar november zijn rentree bij Barcelona. De routinier hoopte dat zijn tweede dienstverband in de Catalaanse hoofdstad niet beperkt zou blijven tot een half jaar, maar in juni kreeg hij te horen dat zijn aflopende contract niet werd verlengd. "Ik ben blij dat ik bij Barcelona ben teruggekeerd. Het enige wat ik niet leuk vond, is hoe mijn vertrek is afgehandeld", steekt Alves van wal.

"Deze club heeft de afgelopen jaren gezondigd. Barcelona geeft niet meer om de mensen die geschiedenis voor de club hebben geschreven. Als culê zou ik graag willen dat Barcelona het anders doet", aldus Alves, die zowel hoofdtrainer Xavi als voorzitter Joan Laporta niets kwalijk neemt. "Ik zal ze voor eeuwig dankbaar zijn dat ik mocht terugkeren."

Ook zijn teamgenoten maakt hij geen verwijten. "Ik vond op het veld een club vol jonge spelers met ongelooflijke ideeën. Maar Barcelona moet het buiten het veld beter gaan doen. De mentaliteit is totaal niet meer te vergelijken met de mentaliteit die we een paar jaar geleden hebben opgebouwd. Alles wat er op het veld gebeurt, is een weerspiegeling van wat er buiten het veld plaatsvindt", doelt Alves op de tegenvallende sportieve resultaten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen