Feyenoord laat flop van vier miljoen naar Portugal gaan

13 juli 2022, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met Boavista over de tijdelijke overgang van Robert Bozeník. De 22-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Portugese club. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

De samenwerking tussen Feyenoord en Bozeník is niet geworden wat ervan werd verwacht. De Slowaak werd in januari 2020 voor vier miljoen euro overgenomen van MSK Zilina, maar wist de hoge verwachtingen nooit waar te maken. Uiteindelijk speelde Bozeník slechts 21 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij goed was voor drie doelpunten.

De start van Bozeník in het shirt van Feyenoord was nog niet eens zo slecht. Bij zijn tweede wedstrijd maakte hij het winnende doelpunt op bezoek bij PEC Zwolle (3-4) en in het daaropvolgende duel bezorgde hij de Rotterdammers de volle buit door de 2-1 tegen Fortuna Sittard te maken. Daarna stokte de doelpuntenproductie van Bozeník. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, waar hij ook weinig aan spelen toekwam.

Bij Boavista hoopt Bozeník zijn carrière nieuw leven in te blazen. De 25-voudig international van Slowakije gaat aan de slag bij de club die vorig seizoen als twaalfde eindigde in de Portugese competitie. Licht Boavista na dit seizoen de optie tot koop niet, dan keert de spits terug bij Feyenoord. Het contract van Bozeník in Rotterdam loopt door tot de zomer van 2024.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen