Mesut Özil vindt na contractontbinding razendsnel nieuwe club

13 juli 2022, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mesut Özil heeft een transfer binnen Istanboel gemaakt. De 33-jarige spelmaker is na zijn vertrek bij Fenerbahçe opgepikt door Istanbul Basaksehir.

Deze week werd duidelijk dat Özil zou vertrekken bij Fenerbahçe. De Turkse club besloot een einde te maken aan de samenwerking die minder succesvol verliep dan alle partijen hoopten. Fenerbahçe nam Özil anderhalf jaar met veel bombarie over van Arsenal, maar de hoge verwachtingen wist hij niet waar te maken.

De afgelopen maanden kwam Özil zelfs helemaal niet aan spelen toe. Na een ruzie met trainer Ismail Kartal werd de voormalig speler van Real Madrid uit de selectie gezet. Zijn situatie veranderde niet toen Kartal werd vervangen door Jorge Jesus. In totaal speelde Özil in anderhalf jaar tijd slechts 32 competitiewedstrijden voor Fenerbahçe.

Deze week ontbond Fenerbahçe het contract van Özil. Lang heeft de linkspoot niet zonder club gezeten, want Istanbul Basaksehir ziet het nog wel in hem zitten. Bij zijn nieuwe club wordt Özil teamgenoot van onder meer Ahmed Touba, Deniz Türüc en Nacer Chadli.

Lees ook: Carrièreswitch lonkt voor Özil: "Hij is heel goed in Fortnite"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen