Chelsea maakt van Sterling een van duurste aankopen aller tijden

13 juli 2022, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft woensdag de komst van Raheem Sterling officieel gemaakt. De 27-jarige aanvaller wordt voor 53 miljoen euro (plus 12 miljoen euro aan bonussen) overgenomen van Manchester City. Daarmee komt Sterling in de top-tien duurste aankopen van Chelsea aller tijden.

Chelsea betaalde voor slechts vijf spelers meer dan voor Sterling. Romelu Lukaku, die dit seizoen wordt verhuurd aan Internazionale, is met 113 miljoen euro de duurste aankoop. Kai Havertz en Kepa Arrizabalaga delen de tweede plaats met een transfersom van tachtig miljoen euro. Álvaro Morata (66 miljoen euro) en Christian Pulisic (64 miljoen euro) completeren de top-vijf.

Voor Sterling is er een einde gekomen aan een dienstverband van zeven jaar bij Manchester City. De Engelse aanvaller speelde 339 officiële wedstrijden voor The Citizens, waarin hij goed was voor 131 doelpunten. Sterling won de nodige prijzen in Manchester, waaronder vier keer de landstitel (2018, 2019, 2021 en 2022). Zijn afscheid bij City kondigde hij eerder op de dag al aan.

Met de komst van Sterling is Chelsea nog lang niet klaar op de transfermarkt. De Londense club staat op het punt een andere toptransfer te completeren. Kalidou Koulibaly wordt voor veertig miljoen euro overgenomen van Napoli. Bovendien is Chelsea dicht bij een tweede deal met City. Nathan Aké moet ook overkomen van de kampioen van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen