Stam viert succesvolle rentree in Nederland

Ger
14 augustus 2006, 09:00

Voor Jaap Stam kon de start van het nieuwe seizoen met Ajax niet beter beginnen. Tegen zijn oude club PSV zegevierde de 34-jarige verdediger zondagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Na afloop van de wedstrijd hoorde FCUpdate.nl het verhaal van de oud-international aan. "Je wordt niet alleen kampioen door van PSV te winnen."

Waar deze zomer een overstap naar zijn oude club PSV werd verwacht, tekende Stam verrassend een contract bij rivaal Ajax. De ervaren verdediger besloot om zijn toekomst in Amsterdam voort te zetten, omdat Ajax als eerste overeenstemming met AC Milan had bereikt. Zelf had hij naar eigen zeggen geen voorkeur, zolang hij maar weer naar Nederland kon terugkeren. Na FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio en Milan moet Ajax voor Stam het eindstation worden.

Jaap Stam met de schaal.

Jaap Stam met de schaal.

De overwinning onderstreepte bovendien Ajax dat afgerekend lijkt te hebben met het 'PSV-syndroom'. De Amsterdammers slaagden er de afgelopen jaren slechts zelden in om de Brabantse concurrent opzij te zetten. Na de winst in de laatste bekerfinale (2-1) lijkt de omslag te zijn ingezet. "Dat is een goed teken, maar je wordt niet alleen kampioen door van PSV te winnen. Afgelopen seizoen versloeg ik met AC Milan in de competitie de grote ploegen, maar lieten we het liggen tegen de kleintjes. Daardoor konden we Juventus niet meer achterhalen."

Jaap Stam

Jaap Stam

Het duel om de Johan Cruijff Schaal heeft Stam weer nieuwe inzichten verschaft. "Het is een goed teken dat we weinig kansen hebben weggeven. Bij de eerste tegengoal stond het echter niet goed. We gaven veel ruimte weg en daar moeten we aan werken", aldus de oud-international, die bij balbezit door de PSV-aanhang werd uitgefloten. "Dat gefluit is me niet echt opgevallen. Ik vind het jammer, want het is geen regel dat een voetballer naar zijn oude club moet terugkeren. Ik heb een goede tijd bij PSV gehad, maar nu heb ik voor Ajax gekozen. De PSV-supporters mogen dan gaan fluiten - ik trek het me niet aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen